Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Мінську 24 лютого відбудеться засідання Контактної групи

Засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться в середу, 24 лютого, в Мінську, повідомила речниця представника України в групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

Останнє засідання проводилося минулого тижня. За підсумками цього засідання представник України в контактній групі Леонід Кучма заявив, що без забезпечення безпеки врегулювання ситуації на Донбасі неможливе.

Водночас сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, який нині перебуває з офіційним візитом в Києві, заявив, що ситуація з безпекою на Донбасі не повинна бути виправданням відсутності роботи з підготовки закону про вибори. Він зазначив, що необхідно працювати над законом про вибори, так і над умовами їх проведення.

Штайнмаєр наголосив, що необхідно підготувати наступний крок до переговорів «нормандської четвірки» в Парижі 3 березня і працювати саме над питаннями підготовки виборів. 

Відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнутих на переговорах у білоруському Мінську в 2014–2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, на нині окупованих територіях частини Донбасу місцеві вибори мають відбутися тільки за українським законодавством і за участі міжнародних спостерігачів. Сепаратисти і Росія, яка підтримує їх, вимагають, щоб Україна ухвалила для цих виборів окремий закон, що був би також узгоджений із лідерами збройних сепаратистських угруповань, які Київ визнав терористичними.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ