Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У міській раді пояснили, як працюватиме процедура компенсації за купівлю генератора

Наталка Шелестак, голова комісії фінансів та планування бюджету ЛМР, розповіла, як працюватиме процедура відшкодування містом 50% вартості генератора на своїй сторінці.
Фото: Новини Live

Нагадаємо, у п'ятницю, четвертого листопада, виконавчий комітет ЛМР затвердив Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської МТГ під час підготовки опалювального сезону 2022-2023 років.

Відомо, що місто поверне 50% коштів від ціни генератора, але не більше 30 тисяч гривень. Номінальна потужність електрогенератора має бути від 3 кВт. 

Компенсацію зможуть отримати ОСББ, управляючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК Львова.

Для того, щоб стати учасником Програми, мешканці спільно з балансоутримувачем будинку спочатку мають оплатити купівлю електрогенератора через банк. Далі, для отримання компенсації, подають через ЦНАП або сервіс електронних звернень на розгляд комісії пакет документів:

 заяву встановленого зразка на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора;

 копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);

 копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера електрогенератора (або інше заводське маркування);

 копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;

 документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу).

Як пояснила голова комісії фінансів та планування бюджету ЛМР, перелік учасників, які відповідають усім умовам, складатиме спеціальна комісія. А розпорядниками грошей будуть районні адміністрації, які й скеровуватимуть кошти. 

Програма діє на час воєнного стану і включає можливість компенсації за вже наявні генератори, які були придбані ще до прийняття програми, зазначає Наталія Шелестак. 

"Наприклад, ОСББ придбало генератор 30 вересня, коли програми ще не було. Таке ОСББ подає всі необхідні документи в ЦНАП і може отримати компенсацію вартості на зазначених умовах".

Місто не виставляє обмежень щодо потужностей генератора чи місця його купівлі. 

"Ви самі вирішуєте чи купувати, а якщо купувати, то який, де і якої потужності. Але треба враховувати не лише потреби, які б хотілося задовольнити у разі вимкнення світла, а і можливості самого ОСББ (мешканців), – зазначила Наталія Шелестак.  Бо чим потужніший генератор, тим більше він потребує палива за яке будуть платити мешканці, палива, яке десь треба зберігати, а генератор потребує ще й обслуговування. Тому, на мою думку, треба подумати про звичайний побутовий генератор, до 7 кВ, який дозволить і запустити ІПТ, і лампочки в укритті, і прилади різного роду і телефони зарядити…. Але краще прорахувати це все зі спеціалістами й вирішити ЩО найкраще саме вам".

За словами голови комісії фінансів та планування бюджету ЛМР, для тих, хто не зможе купити генератори, місто розробило і вже підготувало різні рішення.

"У разі повної відсутності електрики, працюватимуть пункти, де можна буде прийти й зарядити телефони, пункти обігріву тощо також будуть працювати. Про їх локацію буде повідомлено. Так само як і будуть працювати всі служби, котрі забезпечують життєдіяльність міста", – додала вона.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ