Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

У Львівській міській раді заохочуватимуть до співпраці "шептунів"

Виконком ЛМР затвердив механізми заохочення викривачів, які повідомлятимуть про можливі випадки корупції.

Положення щодо впровадження у Львівській міській раді, її виконавчих органах, комунальних підприємствах, установах та організаціях механізмів заохочення викривачів та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» ухвалили на засіданні виконавчого комітету у п'ятницю, 2 вересня. 

“Заохочення та формування культури повідомлення має призвести до формування поваги до викривачів як сталої норми та частини корпоративної культури Львівської міської ради”, – переконані у відомстві.

У міськраді уже розробили пам’ятку, де зазначені канали, до яких можуть звернутися викривачі, щоб повідомити про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

У разі можливого виявлення корупційного правопорушення викривачі можуть звернутися на спеціальну телефонну лінію, пошту, заповнити форму на сайті міськради у розділі “Політика доброчесності“ або подати усне повідомлення особисто у сектор з питань доброчесності та запобігання корупції департаменту “Адміністрація міського голови“. 

Контроль за організаційне забезпечення функціонування механізму, заохочення та формування культури повідомлення здійснюватиме сектор з питань доброчесності та запобігання корупції департаменту “Адміністрація міського голови“. Там зазначають, матеріальне стимулювання викривачів (у межах фонду оплати праці та чинного законодавства) можливе, але за дотримання певних умов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ