Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові демонтували ще два МАФи

У Львові демонтували ще два незаконно встановлені кіоски. Йдеться про тимчасові споруди на вул. Петлюри, 34 та на просп. Чорновола, 101.

Про це повідомив Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування.

Власники обох тимчасових споруд демонтували кіоски самостійно.  

«Історія МАФу на вулиці Петлюри, 34 проста. Тут підприємець продавав алкоголь, тому у 2019-му не потрапив до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд у Львові. А отже, досі стояв без жодних правових підстав. Робоча група теж не повернула його в комплексну схему. Таким чином, шлях один – демонтаж. Власник це зробив самостійно.

Кіоск на проспекті Чорновола, 101 – поза законом ще з 2017 року. Тоді міська рада не продовжила йому термін здійснення підприємницької діяльності. А в 2019-му районна адміністрація навіть виграла суд, який вирішив: тимчасову споруду демонтувати. Це мала зробити виконавча служба. Але вочевидь, щось пішло не так.

Хай там як, але після ґрунтовної роз’яснювальної роботи власник нарешті забрав свою споруду добровільно», – розповів Любомир Зубач.

Нагадаємо, за останні три роки у місті демонтували більше сотні МАФів. Після інвентаризації у Львові нарахували 1327 законних тимчасових споруд та 130 кіосків, які підлягають демонтажу. Також зараз у судах на різних стадіях є близько 110 справ щодо МАФів, на які оформили право власності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ