Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Молдові оголоcили в розшук лідера проросійської партії

Суд сектора Центру молдавської столиці видав ордер на арешт строком на 30 діб і оголошення в міжнародний розшук керівника проросійської «Нашої партії», мера молдавського міста Бєльци Ренато Усатого, який є і довіреною особою кандидата в президенти Молдови Дмитра Чубашенка. Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ордер на арешт Ренато Усатого було видано на підставі поданих прокуратурою доказів про те, що він неодноразово проігнорував виклик в прокуратуру для дачі показань по одній з кримінальних справ», - йдеться в рішенні судової інстанції.

Згідно з вердиктом, мер міста Бєльци може бути заарештований у будь-який момент і поміщений в один зі слідчих ізоляторів молдавської столиці.

Адвокати Усатого назвали обвинувачення надуманими і політично мотивованими, а кандидат в президенти від «Нашої партії» Дмитро Чубашенко заявив, що метою видачі ордера на арешт є зняття його кандидатури з президентських перегонів.

Раніше в молдавських ЗМІ було оприлюднено інформацію нібито про причетність Усатого до організації замаху на банкіра Германа Горбунцова, що знаходиться в Лондоні, а також про його зв'язки з одним з пасажирів румунської в'язниці кілерів.

Сам Усатий кілька днів тому полетів до Москви нібито для зустрічі з молдавськими виборцями перед виборами президента Молдови, які пройдуть 30 жовтня.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ