Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Молдові таки створили нову правлячу коаліцію

За майже три місяці після розпаду Альянсу за європейську інтеграцію у Молдові створили нову правлячу коаліцію, - Укрінформ.

До її складу увійшли 56 депутатів молдавського парламенту: від Демократичної - 20, Ліберальної -13, Ліберально-демократичної - 8 та Соціал-демократичної платформи «За Молдову» (колишні комуністи) - 15 депутатів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Документ про створення коаліції вже вручили президентові Молдови Ніколає Тімофті. За словами лідера Демократичної партії Маріана Лупу, найближчими днями коаліція запропонує президентові нового кандидата на посаду прем'єр-міністра Молдови.

Нагадаємо, урядова криза у Молдові почалася 29 жовтня минулого року після відставки уряду ліберал-демократа Валеріу Стрельця. Це призвело до розпаду правлячого Альянсу за європейську інтеграцію.

Кандидатом у прем'єри 21 грудня минулого року було призначено колишнього главу уряду, бізнесмена Іон Стурза, проте парламент проігнорував цю пропозицію, оскільки засідання не відбулося через відсутність кворуму.

Згідно із Конституцією, для затвердження уряду потрібні голоси 51 зі 101 депутата парламенту. Якщо ж уряд не затверджується і в другому турі, президент зобов'язаний розпустити парламент і призначити дострокові парламентські вибори.

Крайній термін затвердження уряду - 29 січня 2016 року.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ