Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Москві затримали дружину Навального

У Москві під час акції протесту на підтримку опозиціонера Олексія Навального поліцейські затримали його дружину Юлію та помістили її до автозаку.

Про це Юлія Навальна повідомила у своєму Instagram, передає УНН.

"Вибачте за погану якість. Дуже погане світло в автозаку", - написала дружина опозиціонера.

На Пушкінській площі в Москві на початку акції, приблизно о 13:00 за київським часом, зібралося близько трьох тисяч осіб.

На той момент затримано вже більше 60 людей. Російські ЗМІ повідомляють, що серед них один із головних соратників навального - опозиціонерка Любовь Соболь.

На площі глушать мобільний інтернет, погано працює мобільний зв'язок.

Учасники акції на Пушкінській почали кидати пластикові пляшки і сніжки в поліцію. Повідомляється, що хтось кинув димову шашку прямо в ОМОН.

Навальний в серпні був отруєний в Росії забороненою бойовою отруйною речовиною з групи "Новачок" і потім перевезений на лікування до Німеччини. Після курсу реабілітації він 17 січня повернувся в Росію і відразу ж був затриманий, а потім заарештований на 30 діб. Представники Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) заявили, що опозиціонер перебував у розшуку за порушення умовного терміну покарання у справі "Ів Роше". Засідання за клопотанням про заміну умовного терміну на реальний заплановане на 2 лютого.

Навальний звинувачує в спробі свого вбивства президента РФ Володимира Путіна і Федеральну службу безпеки (ФСБ РФ). В Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) закликали Росію розслідувати отруєння політика. Журналісти Bellingcat і The Insider опублікували розслідування про групу можливих співробітників ФСБ, ймовірно, причетних до отруєння.

Влада РФ заперечує всі звинувачення. ЄС і Великобританія ввели санкції за отруєння Навального. Із закликом про звільнення Навального виступили ЄС, НАТО, Німеччина, США та інші країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ