Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Мостиській громаді усі школи та їх філії працюють на платформі MOODLE

На Львівщині проєкт «MOODLE – це про100!» реалізується відповідно до Програми розвитку освіти Львівської області на 2021-2025 роки.

Йдеться про провадження цифрового навчального середовища, повідомляють в ЛОДА. 

MOODLE – це безоплатна, відкрита, найбільш поширена у світі, зокрема, у країнах Заходу, навчальна платформа, перекладена на українську мову. (Загалом у світі є понад 90 тисяч офіційно зареєстрованих сайтів що працюють на MOODLE). Платформа дозволяє організувати дистанційну освіту, а також підтримує очне навчання, пропонуючи широкий інструментарій для вчителів та учнів.

«За два роки ми розгорнули платформу MOODLE у 16 закладах загальної середньої освіти і 3 їхніх філіях. Перевага того, що у всіх школах буде впроваджена одна з найефективніших систем цифрового навчання для нас була одразу очевидна, хоча і були певні побоювання. Скажімо, чи не буде широкий інструментарій цієї платформи, її інтерфейс заскладним для вчителів та й учнів? Однак навчальні семінари, організовані для команд вчителів, були настільки ґрунтовні і докладні, що наші перестороги виявились даремними. За деякий час вчителі, які відбули курси, навчили працювати на платформі своїх колег. Воднораз хочу наголосити, що паралельно і департамент, і Центр надавали і надають нам дотепер організаційну і технічну підтримку. Ми завжди можемо звернутись до них за допомогою», - розповідає начальниця відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради Надія Гнатовська.

Також Надія Гнатовська нагадала, що курси з опанування MOODLE було організовано на умовах співфінансування: 50% з обласного бюджету і ще 50% – з місцевого.

Мостиський заклад загальної середньої освіти №2 І-ІІІ ступенів один з тих, де розгорнуто платформу MOODLE. Вже тривалий час учасники освітнього процесу використовують тут увесь доступний функціонал цього віртуального навчального середовища.

«Якщо узагальнити відгуки наших вчителів від платформи MOODLE, то найперше слід відзначити надзвичайно широкий спектр функцій, який вона пропонує для організації навчального процесу. Насамперед це змога проводити заняття дистанційно. Також слід назвати можливість розміщення навчальних матеріалів – тексти, відео, малюнки, презентації. Це також доступ до навчальних матеріалів. Тепер коли дитина захворіла, вона може переглянути лекцію чи завдання у себе на сторінці. Водночас з початку і вчителі, і особливо діти нарікали на складний інтерфейс, але тепер ми цей бар’єр вже подолали. Практика і ще раз практика. На сьогодні ставимо перед собою завдання ще більш повно опанувати інструментарій MOODLE, бо в учителів інколи поставали труднощі, коли вони хотіли завантажити великі за обсягом матеріали», - зазначає директор школи Оксана Федевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ