Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МОЗ анонсували нові сертифікати вакцинації - "жовті" та "зелені"

Міністерство охорони здоров'я України працює над новими правилами карантину в Україні, серед яких передбачено надати привілеї для вакцинованих.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін у інтерв'ю.

Зокрема, він зазначив, що буде два види внутрішніх сертифікатів: жовтий (його отримують після однієї дози вакцини) і зелений (після двох). Термін дії сертифіката з повним курсом вакцинації (як внутрішнього, так і міжнародного) становитиме рік, а не пів року, як зараз.

За словами Кузіна, якщо запровадять новий локдаун, то він буде не таким жорстким, як попередні. Зокрема, бізнесу можуть дозволити працювати, а українцям не доведеться відмовлятися від відвідування ресторанів, але тільки за умови вакцинації.

"Зараз розробляється проект постанови Кабміну. Сподіваємося, що на цьому, або на початку наступного тижня він вже буде прийнятий. Ми хочемо дозволити більш полегшені норми роботи бізнесу та відвідування закладів тим людям, які пройшли повний курс щеплень і мають внутрішній сертифікат", - пояснив Головний санлікар.

За його словами, заклади громадського харчування зможуть працювати навіть у "червоній" зоні, або "помаранчевій", якщо персонал вакцинований на 100%.

"Ми можемо знімати норму на обмеження кількості посадочних місць, якщо ті люди, які відвідують ресторан, також вакциновані", - додав він.

Для того, щоб відвідати заклад в "червоній" зоні потрібно буде показати QR-код на вході.

Також Кузін додав, що українські правоохоронні органи будуть здійснювати показові рейди для контролю масочного режиму. Зокрема, це відбуватиметься на об'єктах критичної інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ