Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У МОЗ обговорили питання впровадження електронного реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії

У Міністерстві охорони здоров'я під час селекторної наради обговорили питання впровадження електронного реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії. Повідомила прес-служба МОЗ України

МОЗ України працює над реалізацією пілотного проекту щодо запровадження регулювання цін на препарати інсуліну, основним завданням якого є розробка дієвого механізму системи відшкодування вартості препаратів інсуліну.

Одним з ключових заходів, необхідних для реалізації проекту, є створення та впровадження електронного реєстру, що забезпечуватиме облік пацієнтів, які отримуватимуть інсулін на пільгових умовах та достовірний облік виданих препаратів інсуліну з метою бюджетного відшкодування його вартості. Тестова версія програмного забезпечення реєстру повністю готова.

Програмна архітектура реєстру передбачає, що реєстр функціонуватиме як єдина централізована система з прямим доступом до неї лікарів-ендокринологів, які матимуть право на виписку рецептів на препарати інсуліну (користувачі І рівня). При цьому, для створення більш зручних умов для пацієнта та скорочення часових витрат на його обслуговування, планується передбачити можливість лікаря вносити інформацію про пацієнта до реєстру, а також формувати та друкувати рецепти безпосередньо з власного робочого місця.

Для належного впровадження такого підходу необхідним є забезпечення усіх робочих місць лікарів, що працюватимуть з реєстром, належними технічними засобами.

Враховуючи те, що облдержадміністрації володіють більш повною інформацією щодо поточного рівня ресурсного забезпечення закладів охорони здоров’я, можуть ефективно контролювати повноту та своєчасність обладнання робочих місць лікарів, учасники селекторної наради обговорили проблемні питання щодо організації роботи усіх користувачів Реєстру, уповноважених на внесення інформації про пацієнтів до цього Реєстру, та можливі шляхи їх вирішення.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ