Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Музеї історії Львова розповіли про перші тижні роботи

Новий відділ історичного музею, що розповідає про становлення міста Лева, відкрився лише за пару тижнів до введення локдауну. Кореспондентка Гал-інфо дізналась як пройшли перші робочі дні у Чорній кам'яниці.
Фото Олена Ляхович

У понеділок, 21 грудня 2020 року, у Чорній кам'яниці, що розташована на площі Ринок 4, відбулось відкриття Музею історії Львова. Відтоді й до 5 січня 2021 року Музей приймав відвідувачів. 

"Вважаємо, що перші робочі дні пройшли успішно" - розповідає завідувач відділом Музею історії Львова Андрій Музика. Згідно із внутрішньою статисткою Львівського історичного музею новий відділ зарекомендував себе якнайкраще, адже за кількістю відвідувачів дорівнявся до найвідоміших відділень: Музею зброї "Арсенал" та Музею історичних коштовностей "Королівські зали". 

У вихідні дні Чорну кам'яницю в середньому відвідувало до 100 людей. Що цікаво, незважаючи на збільшення кількості туристів під час різдвяних свят, 90% з кількості відвідувачів становили львів'яни. Хоча були і замовлення на групові екскурсії для мешканців сусідніх областей. "Зокрема, гості відзначали сучасний дизайн і добре продуману концепцію Музею, а ще легку подачу матеріалу" - зазначає пан Музика. 

Напередодні відкриття кореспондент Гал-інфо спілкувався з директором історичного музею Романом Чмеликом. Тоді директор передбачав, що найбільший інтерес здобудуть панорама Львова XVIII ст і скульптура Архангела Михаїла XIII ст. За словами Андрія Музики передбачення таки справдились. Він розповідає, що панорама є найбільш атракційною в першу чергу завдяки своїм розмірам, адже вона була створена для виставки під відкритим небом і для неї свого часу будували окремий павільйон. Тоді як житлове приміщення Чорної кам'яниці, початково не пристосоване для виставок, ще більше акцентує увагу на розмірах панорами. Пан Андрій стверджує, що керівництво Музею так і планувало: "Ми достатньо довго працювали над концепцією та наповненням залів, а тому у найближчий час додавати щось нове немає сенсу". 

У тих, хто ще не встиг відвідати Музей історії Львова за короткий час його роботи, буде можливість це зробити після завершення локдауну. Попередньо заплановано, що Музей продовжить свою роботу 25 січня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ