Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У музеях Львівщини торік провели понад 32 тисячі екскурсій

У музеях Львівської області минулого року організували 392 виставки та провели 32 408 екскурсій. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Про це повідомила сьогодні під час звіту директор департаменту з питань культури, національностей і релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.

Зокрема представили 10 інтерактивних сучасних виставок та охопили 16 районів.

«Це такі відомі виставкові проекти як «70-річчя проведення депортаційної операції «Вісла», «Розвіяні чужими вітрами», «Ми полягли, не ставши на коліна»,  «Творець Українського Гімну. Михайло Вербицький» тощо. Цього року ми хочемо продовжувати цей проект», - зазначила Мирослава Туркало.

Також  масштабні виставкові проекти організували за кордоном, зокрема у Німеччині, Литві, Угорщині, Республіці Польща. 

Під час звіту Мирослава Туркало наголосила, що в межах Комплексної програми  розвитку культури Львівщини провели 2 конкурси. 13 музеїв на конкурсній основі отримали співфінансування на закупівлю технічних засобів, 21 музей став переможцем конкурсу на кращі музейні проекти.

««Боротьба за незалежність України від дідів до  внуків»  - один із таких успішних пересувних проектів, який можемо представляти у районах області для того, щоб популяризувати нашу історію, показувати  спадкоємність поколінь українців, які живуть на території України», - наголосила Мирослава Туркало.

Загалом на розвиток і підтримку музейної справи Львівщини cпрямували майже 600 тис гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ