Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Миколаєві спалах гепатиту А, 32 людини в лікарні

У Миколаєві зафіксували спалах гепатиту А, 32 людини, включно з шістьома дітьми, шпиталізовані, повідомили в Миколаївській обласній державній адміністрації, - Радіо Свобода.

В адміністрації зазначили, що діагноз уже підтвердили одній дитині та 15 дорослим.

«Наразі відомо, що більшість хворих проживають у Заводському районі міста Миколаєва. І серед можливих шляхів зараження можуть бути неякісна вода та харчі без належної термічної обробки, недотримання правил гігієни», – зазначили в ОДА.

В адміністрації заявляють, що для запобігання зараженню гепатитом А необхідно вживати винятково кип’ячену воду, дотримуватися гігієни рук та тіла, чистоти побутового посуду, вживання тільки якісних продуктів та після їх термічної обробки.

Гепатит А – інфекційне захворювання, яке передається через тісний контакт із хворою людиною або продукти харчування і воду.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі щорічно реєструється 1,4 мільйона випадків захворювання на вірусний гепатит А. В Україні в останні роки відзначалося поступове зниження кількості таких хворих: 2-3 тисячі на рік.

Медики зазначають, що для гепатиту А характерна сезонність, зазвичай вона поширюється влітку з подальшим зниженням.

Вакцина, за даними ВООЗ, є ефективним засобом запобігання інфекції.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ