Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Миколаєві СБУ знешкодила агентів проросійського «підпілля»

У ході багатоетапної спецоперації у Миколаєві затримано двох організаторів ворожого «підпілля».

Зловмисники займались прихованою підготовкою замовних сюжетів для кремлівських інформресурсів. У своїх матеріалах закликали до захоплення південного регіону та фізичної ліквідації керівництва обласної військової адміністрації.

Як повідомляють в СБУ, для маскування підривної діяльності зрадники видавали себе за «блогерів», які нібито інформують громадян про внутрішню обстановку на Миколаївщині. У результаті слідчо-оперативних заходів співробітники СБУ встановили «зв’язкових» російської агентури. Ними виявились декілька представників інформаційного агентства кремля «РИА Новости».

Саме вони визначали тематику пропагандистських матеріалів, а також терміни їх підготовки і передачі до москви.

Ще одним завданням зловмисників був збір розвідданих про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах, за що зрадники отримували фінансову винагороду. Також вони «зливали» агресорам відомості про наслідки регулярних ракетно-артилерійських обстрілів обласного центру.

"Для збору інформації здійснювали візуальне спостереження за об’єктами, а потім передавали інформацію до рф через анонімні Телеграм-канали у вигляді медіафайлів з текстовим описом.
За даними слідства, ворожими поплічниками є двоє місцевих жителів, які після початку повномасштабного вторгнення були завербовані російськими спецслужбами", - йдеться в повіддомленні. 

Наразі слідчі СБУ повідомили обом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ