Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У "Нашому краї" прокоментували прогноз зростання тарифів до 60%

За три роки прогнозується зростання тарифу на електрику – 59,1%, на газ – 48%, гарячу воду та опалення – 37%. Про це повідомили в прес-службі політичної партії "Наш край".

Під кінець року Міністерство економічного розвитку та торгівлі зробило «подарунок» під новорічну ялинку – опублікувало консенсус-прогноз на найближчі три роки.

Згідно з прогнозом, цьогорічне збільшення тарифів на комунальні послуги – це квіточки. Майбутні три роки громадян очікує стабільне підняття тарифів – «ягідки».

Згідно з даними МЕРТ, за висновками 2018 року тарифи на газ для українців зростуть на 22,9%, на гарячу воду та опалення на 20%, на електрику на 10%.

Згідно із прогнозом на 2019-21 рік тарифи зростатимуть кожного року на 10-20%, загалом – на 40–60%.

Окрім зростання тарифів МЕРТ прогнозує зростання споживчих цін на рівні 10,1% у 2018 році (у розрахунку грудень до грудня попереднього року), 8% – у 2019 році, 6,9% – у 2020 році і 6% – у 2021 році.

При цьому МЕРТ у своєму прогнозі ігнорує показники зростання пенсій та соціальних виплат.

Партія «Наш край» закликає Уряд негайно розробити заходи щодо уникнення підвищення цін на комунальні послуги та зниження наявних грабіжницьких тарифів. Не на тих працюєте!

Партія вкотре нагадує, що забезпечення приросту видобутку українського газу та вугілля – запорука дешевого пального для виробництва електрики, гарячої води та опалення.

Досить працювати на олігархів та імітувати бурхливу діяльність! Уряд має почати виконувати взяті раніше на себе зобов’язання, у тому числі й програму з нарощення видобутку українського газу. Виконання цієї програми забезпечить країну дешевим газом та створить умови для зниження тарифів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ