Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Національному драмтеатрі ім. Івана Франка зіграли прем'єрну виставу антифашистської п'єси Брехта

21 грудня в Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка відбулась прем'єра культової п'єси Бертольда Брехта «Кар'єра Артура Уї, яку можна було спинити» у постановці Дмитра Богомазова.
Фото - Мінкультури

«Кар'єра Артура Уї, яку можна було спинити» – це сатиричний антифашистський памфлет на Гітлера та його поплічників. У брехтівських героїв були реальні історичні прототипи. Гангстерська історія розділена Брехтом на окремі глави. До кожної глави драматург дав короткі коментарі – відсилання до певних історичних подій, які ставали щаблями в кар'єрі Гітлера. Проводячи паралелі між історією Артуро Уї та історією сходження Гітлера, Брехт трактував нацистського вождя як чиказького гангстера. 

Нагадаємо, Бертольд Брехт задумав свою п'єсу у 1935 році в Америці, у вимушеній еміграції. В цей час на його батьківщині, в Німеччині, нацизм вже спинався на ноги і ніхто не знав яких масштабів все це набере. У 1941 році, коли п'єса була закінчена, Німеччина вже захопила більшу частину континентальної Європи – світом ширилася масштабна та кривава війна. Брехт відчував прийдешню катастрофу й намагався попередити про неї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ