Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Нацмузеї історії України у Другій світовій війні відкрилася виставка «Сталеві титани Бахмута»

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкрилася виставка «Сталеві титани Бахмута». У фокусі експозиції, яка символічно презентується у День захисників і захисниць України.

Як повідомляють в Мінкультури,  відвідувачам розповідатимуть персональні історії захисників міста-фортеці Бахмут, справжніх сталевих титанів, завдяки яким бахмутська балада ввійде у світову історію як одна з найбільших і найважчих битв початку ХХІ ст.

Виставку «Сталеві титани Бахмута» відвідав т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. Він висловив подяку тим, хто зараз на фронті, та їхнім родинам.

«Фортеця-Бахмут – не лише стіни, а й бойовий дух та відданість захисників та захисниць України. І сьогоднішня виставка демонструє, що очі воїна бачать не лише військові завдання, які вони мають виконати, але й дивляться на це очима людини, яка живе майбутнім. Щоб досягти цього майбутнього, потрібно не лише здолати ворога, але й продемонструвати цю перемогу як символ світла і добра», – підкреслив він.

До відвідувачів також звернулись дружини полеглих Героїв: Анна Заєць з донькою Поліною, дружина Антона Зайця; Оксана Грама, дружина Олега Грами; Марія, наречена фотографа та активіста Максима Бурди. Вони передали речі загиблих захисників, які лягли у основу експозиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ