Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Німеччині починається саміт G7: Байден анонсував заборону на імпорт золота з фр

У Німеччині починається саміт лідерів Групи семи.

Про це повідомляє "Європейська правда". 

На зустріч, що відбудеться у замку Ельмау в баварських Альпах, прибули лідери США, Канади, Німеччини, Франції, Британії, Італії та Японії, пише Spiegel. Присутні також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і президент Євроради Шарль Мішель як представники від ЄС. 

"Діяти у зв’язку з війною в Україні і її наслідками, діяти задля продовольчої та енергетичної безпеки, для реагування на кліматичні виклики. Такими є наші цілі для саміту", - заявив президент Франції Еммануель Макрон. 

Крім того, для ширшого формату запрошені представники влади Індонезії, Індії, Сенегалу, Аргентини і ПАР. 

Як повідомляє AFP, президент США Джо Байден прибув у Німеччину ввечері у суботу. Президентський борт приземлився у Мюнхені, звідки рушив до місця проведення саміту гелікоптером. Перша зустріч Байдена під час цього триденного візиту буде з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. 

Водночас Президент США Джо Байден заявив, що лідери "сімки" під час саміу планують оголосити про заборону на імпорт видобутого в Росії золота.

"США наклали на Путіна безпрецедентні обмеження, щоб позбавити його доходів, потрібних для фінансування його війни проти України. Сьогодні G7 анонсує заборону на імпорт російського золота, яке складає значну частку експорту і забезпечує Росії десятки мільярдів доларів", - написав Байден у своєму твіттері. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ