Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Німеччині стане більше спецназу через загрозу терактів

Через терористичну загрозу, що зберігається до цього часу, федеральна поліція Німеччини планує збільшити чисельність спецпідрозділу GSG-9, - Еспресо.

Про це повідомив командир підрозділу Жером Фукс.

За його словами, планується також створення іншого місця базування, яке буде знаходиться у Берліні. Саме у столиці Німеччини необхідно мати можливість швидко реагувати при необхідності, відмітив Фукс.

"Якщо згадати схожі теракти в Європі, то виходить, що частенько вони здійснювалися в столицях", - пояснив командир.

За його словами, остаточне рішення з приводу другого місця дислокації ще не прийняте, але, ймовірно, воно буде знаходиться в районі Шпандау. Нині GSG-9 дислокується в Санкт-Августині під Бонном (Північний Рейн -Вестфалія).

Фукс не став розповідати детальніше про чисельне збільшення спецпідрозділу з міркувань безпеки, відмітивши тільки, що брати участь в конкурсі на нові посади зможуть тільки поліцейські.

В МВС Німеччини підтвердили плани про розширення підрозділу. Представниця відомства пояснила, що рішення про друге місце дислокації буде прийнято в найближчі тижні або місяці. При цьому, за її словами, пройдуть роки, перш ніж новобранці почнуть роботу на новому місці.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ