Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Новій Зеландії прирівняли криптовалюту до цінних паперів

Управління з фінансового регулювання і нагляду Нової Зеландії (FMA) опублікувало офіційну заяву, в якій прирівняло операції з цифровими валютами до операцій з цінними паперами, - Економічна правда.

"Всі токени або криптовалюти є цінними паперами відповідно до закону про фінансові ринки", - йдеться в заяві.

Згідно з коментарем FMA, навіть якщо токени не підпадають під визначення фінансових продуктів, серед яких боргові та пайові цінні папери, деривативи та керовані інвестпродукти, вони в будь-якому випадку є цінними паперами і повинні регулюватися відповідно до закону про поведінку на фінансових ринках 2013 року, а також відповідати вимогам закону про чесну конкуренцію 1986 року.

Відомство також зазначає, що закон про поведінку на фінансових ринках не стосується питань краудфандінга і проведення ICO, тому охочим провести первинне розміщення монет необхідно звернутися до регулятора "на ранній стадії".

Народні депутати хочуть легалізувати обіг криптовалюти в Україні

"Новозеландські компанії, що надають послуги з використанням криптовалюта, повинні дотримуватися вимог відповідного закону 2008 року, що включає реєстрацію в реєстрі провайдерів фінансових послуг для кожної категорії сервісу, сплату комісій, відповідність вимогам, що стосуються протидії відмиванню коштів, отриманих незаконним шляхом, і т. і.", - йдеться в заяві.

Окреме попередження FMA адресовано інвесторам. Регулятор рекомендує пам'ятати, що курс криптовалют вкрай нестабільний, і вони приймаються до оплати далеко не скрізь. Крім того, підкреслюється, що криптоінвестори можуть стати мішенню для шахраїв, а їх кошти, що зберігаються на криптогаманцях, можуть бути вкрадені.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ