Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Золоте правило інвестування у Bitcoin

Bitcoin 一 це найперша та найпопулярніша криптовалюта, яка започаткувала нову революцію у світі цифрових грошей. З моменту випуску біткоїн пройшов періоди стрімких злетів і падінь 一 від купівлі піци за 10 000 BTC до рекордної позначки в 67 тис. доларів за монету. Біткоїн став технологічним дивом, прикував увагу людей у всьому світі, навіть тих, хто ніколи не займався інвестуванням і трейдингом.

У проєкт інвестують великі корпорації та знаменитості, компанії додають BTC до способів оплати, а в деяких країнах крипта починає витісняти національну валюту. Тому якщо ви все ще вагаєтесь, чи варто інвестувати в криптовалюту, щоб отримати прибуток у 2024 році 一 цей матеріал для вас.

Інвестування у Bitcoin

З кожним роком все більше людей в усьому світі, в тому числі й в Україні, звертаються до крипти як до інструменту швидких транзакцій та збереження накопичень. Сплеск популярності біткоїна можна відстежити, якщо проаналізувати трафік на одній з найбільших криптовалютних бірж Binance 一 на Україну приходиться 5% транзакцій, на Аргентину і Туреччину 7%.

Використання крипти значно спрощує та пришвидшує фінансові переводи, допомагає захистити капітали від інфляції, економічних та політичних потрясінь. Bitcoin також слугує інвестиційним інструментом та приносить пасивний прибуток у довогостроковій перспективі.

H1tvhn96yhsbA24sLAgh2jyHHUO1Gw6ptcaPDAqZCM4cQEkxhgMSyaYInJtTAqHmw5bD0gaUjmoJjbkNTwdXSlQiiKyZJtZ5gEjFIpH-G3BulJcysUVjsGANuuH81IvQe0XG_euYW0HNQWaywRsoeN8

Джерело: https://trading.biz

Біткоїн вважається відносно новим, хоч і вже добре знайомим, інструментом примноження капіталів. Він відрізняється високою ліквідністю, волатильністю, обіцяє надвеликі прибутки тим, хто вчасно зайде на ринок. Зацікавленість інвесторів, серед яких великі транснаціональні компанії, активність користувачів, збільшення капіталів в крипті 一 все це призводить до розвитку і розширення криптовалютного ринку. Разом з тим дорожчає і сам BTC, що приваблює нових інвесторів.

Виділимо основні переваги інвестування у біткойн:

  • Низький поріг входу. У лютому 2024 році одна монета коштує більш ніж 50 тис. доларів 一 непіднімна сума для інвестора-початківця. Однак купувати можна не цілі монети, а частини Bitcoin 一 сатоші. Один сатоші дорівнює одній стомільйонній частині BTC.
  • Потенційно високий прибуток. У 2023 році вартість BTC виросла на 120%, що перевищує відсоток подорожчання акцій всесвітньо відомих компаній, таких як Tesla, Apple, Meta та ін.
  • Доступність. Інвестувати в крипту можуть навіть ті люди, які виключені з традиційної фінансової системи та не можуть користуватись банківськими послугами. Купувати BTC можна на смартфоні, монети зберігаються у криптовалютному гаманці.
  • Ліквідність. Біткоїн можна в будь-який момент продати на біржі за актуальною ринковою ціною.

Почати інвестувати в BTC простіше, порівняно з акціями, ф'ючерсами та іншими фінансовими інструментами, а потенційний прибуток буде значно більшим.

Золоте правило успіху в Bitcoin

Інвестиції в біткоїн можуть принести великий прибуток, проте це досить ризикований спосіб заробітку зі своїми складнощами та особливостями. Щоб успішно інвестувати у біткоїн дотримуйтесь наступних правил:

  1. Слідкуйте за криптовалютним ринком. Криптоактиви дуже нестабільні, їхня вартість може коливатись протягом торгового дня, а у великих таймферймах часто відбуваються значні цінові підйоми та падіння. Слідкувати за змінами вартості Bitcoin та інших монет можна за допомогою живих графіків.
  2. Залишайтесь в курсі новин і подій, які впливають на криптоактиви. Bitcoin все більше корелюється з традиційними фінансовими інструментами. Тому на його вартість також впливають економічні й політичні події. Крім того, до зміни курсу можуть призвести заяви лідерів думок та дії великих компаній.
  3. Обирайте надійну криптовалютну біржу. Приклади найкращих криптовалютних бірж у 2024 році: Binance, Bybit, Kraken, CoinBase. При виборі звертайте увагу на умови, комісії, способи поповнення рахунку, рейтинг та відгуки користувачів.

yn_J2Vv4PE2DtxnZbQ14XCdpwf0wNUkRFYFryUlI1YNQqe3PF27zoiUVzgXWhK1dqHSFQgTZTzgEeqGnlAm9T9WLLmw6bmE4l4voHKBqlZlVu6gsbBCsS0beT2TTnrRSYqo1os1rk5WQDGRLN8HoN94

Джерело: https://trading.biz

  1. Інвестуйте не більше, ніж ви готові втратити. Золоте правило всіх інвесторів 一 вкладайте тільки вільні кошти. Почати можна з невеликої суми, придбавши частини BTC 一 сатоші.
  2. Не забувайте про безпеку інвестицій. Користуйтесь надійними способами зберігання криптовалюти, наприклад, холодним гаманцем. Він не підключений до інтернету, тому шахраї не зможуть викрасти ваші активи.

Інвестування, на відміну від трейдингу криптовалют, більше підходить новачкам. Оскільки угоди укладаються на довгий строк, вам не треба щодня моніторити ринок та шукати вдалий момент для входу. Все, що вам потрібно 一 це надійний криптогаманець, депозит для купівлі BTC і доступ до інтернету.

Оцінка ризиків при інвестуванні в криптовалюту

Однією з головних особливостей криптовалюти є висока волатильність, тобто здатність до значних коливань курсу як за короткі проміжки часу, так і в довгостроковій перспективі.

З моменту випуску вартість біткоїна зросла від кількох центів до 67 тис. доларів (рекорд 2021 року), в лютому 2024 року його ціна перевищує 50 тис. доларів. Саме завдяки високій волатильності біткоїн може принести інвесторам надприбутки. Але разом з потенційно значною прибутковістю зростають і ризики, пов'язані з тим, що:

  • ціна монети може як зростати, так і падати;
  • складно передбачити наступні цінові зміни;
  • аналітичні методи, які працюють з традиційними інвестиціями, тут не діють.

Саме тому прогнози експертів дуже різняться, бо ніхто не може точно передбачити, як себе поведе біткоїн у найближчій перспективі. Тож якщо вам гарантують швидкий заробіток BTC без ризику зі 100% виплатами, наприклад, як сервіс Moon Bitcoin, скоріше за все це шахрайство. Більш детально про цей сайт можна дізнатись з експертної статті на порталі trading.biz.

Pgb4NVv-I6Q8Go62H8L-W5YnPglOBCHfwiysbpjMYZCmA96tYs46YOZCSVmWMcCnNbnLodkxWw3OKxJOZAiQcy5DSH9kFFgCrt65JaycLzNmOF_ekGF4Cf6uIrZVPCeUowP7cFDP0laS-dsaSvneeKY

Джерело: https://trading.biz

Окрім волатильності також існують ризики втрати активів через злами біржі та криптогаманця. Відсутність правової регуляції 一 ще одна проблема, яка призводить до цінових маніпуляцій на ринку, а передані шахраям активи неможливо повернути. Тому перед тим, як вкластися в біткоїн, інвестор повинен оцінити ризики та обрати торгову стратегію згідно зі своїм досвідом, метою та виділеним капіталом.

Стратегії мінімізації ризиків

Bitcoin належить до класу найбільш ризикованих активів 一 якщо ринок повернеться в зворотному напрямку, тримач монет може втратити інвестиції. Тому важливо використовувати стратегії керування ризиками, які зменшують потенційні втрати та підвищують шанси на успіх:

  • Правило 2%. Інвестор ризикує не більше ніж 2% від свого капіталу при купівлі криптовалюти. Для новачків сума ще менша 一 1%.
  • Обмежувальні ордери. Команди стоп-лосс і тейк-профіт дозволяють закрити позиції, коли ціна досягає встановленого рівня.
  • Диверсифікація та хеджування. Це розподіл капіталу між різними активами, що дозволяє уникнути збитків при знеціненні одного фінансового інструменту коштом інших.
  • Підготовлений план виходу. Інвестор повинен дотримуватись обраної стратегії та мати план, як вчинити у випадку прибутку або збитків. Це допоможе прийняти раціональне рішення в найбільш стресові моменти.

Перед інвестуванням у криптовалюту потрібно провести власне дослідження, визначити потенціал та ризики. Для цього застосовуються методи технічного й фундаментального аналізу, що включають графіки, індикатори, сигнали, новини та події фінансового ринку.

Потенціал зростання Bitcoin

У 2023 році на криптовалютному ринку спостерігались ознаки стабілізації та зростання. Вартість основного криптовалютного активу від початку року збільшилась від 23 до 30 тис., якщо брати середнє значення за місяць. Після цього курс трохи просів, а до кінця року ціна Bitcoin перетнула позначку в 42 тис. доларів за одну монету. У березні 2024 року спостерігається зростання курсу BTC до 71 тис. доларів. Отже, інвестори, які купили монети минулого року вже змогли підвищити свої статки.

dcwqYD7DSrCOvOQK2aW1TPXwPeqEf9JQ6nV9nxdmRSPCfcwPIyHI_KLp0iEYHGHexPgf47eOHX6oHHphX4HC2Njw1U4SLr0iuNL-kwcXIHQ6PBAToQuWykPDtgTnVyFnjgKC7oWf-z15ATx1IoXdTVM

Джерело: https://trading.biz

На 2024 рік експерти прогнозують встановлення бичачого ринку, який замінить довготривалу стабілізацію. Майбутнє криптоактивів виглядає перспективним, і ось чому:

  • Регулювання. Якщо регулювальні органи введуть в дію закони, щоб зробити ринок більш прозорим та захистити інвесторів, це підвищить довіру до крипти та стимулює приток капіталів.
  • Халвінг. Цього року криптоінвестори очікують на халвінг 一 зменшення кількості випущених монет. Bitcoin стане ще більш рідким і цінним, що потенційно призводить до зростання вартості. Халвінг відбувається приблизно раз на чотири роки та незмінно веде до підвищення активності на ринку. Монет стає менше, тобто зменшується пропозиція, росте зацікавленість, попит навпаки підвищується 一 актив дорожчає.
  • Зацікавленість інституціональних інвесторів. Великі компанії, банки та інші установи збільшують масштаби використання криптовалют. Очікується, що у 2024 році ця тенденція продовжиться. Чим більше інвестицій вкладається в криптоекосистему, тим більше підвищується ліквідність та стабільність ринку.

Проаналізувавши всі майбутні фактори, можна очікувати на значне зростання курсу біткоїна до кінця року.

Висновки: чи варто інвестувати у Bitcoin

У 2024 році біткоїн залишається найбільш надійним та перспективним активом серед криптовалют. Збільшення інвестицій у проєкт, введення регулювальних норм, приймання Bitcoin на рівні з іншими платіжними системами веде до стабілізації ринку, а майбутній халвінг 一 до зростання ціни монети.

Багато експертів прогнозують значний ріст курсу BTC, який має побити рекордний максимум. Правда це чи ні 一 дізнаємось з часом, але в будь-якому випадку варто додати Bitcoin до інвестиційного портфеля, щоб збільшити потенційний прибуток.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ