Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як управляти ризиками при інвестуванні в криптовалюти

Зараз доволі багато українців мають справу з криптовалютами та займаються інвестуванням або трейдингом. Завдяки біржі Binance дуже легко дізнатися, який сьогодні курс ефір, яким є обсяг торгівлі за 24 години та багато іншої корисної інформації щодо цієї та інших 350 криптовалют.

Мінімізація ризику – це пріоритет для багатьох криптоінвесторів, адже завдяки такому комплексу дій можна суттєво знизити загальний ризик портфеля.

Що таке управління ризиками та чому це дуже важливо?

Управління ризиками при інвестуванні у крипту – це прогнозування та виявлення фінансових ризиків з метою їхньої подальшої мінімізації. Спершу необхідно оцінити поточну схильність до ризиків, а потім на її основі будувати стратегії та плани.

До основних методів планування управління ризиками належать:

  • прийняття;
  • передача;
  • уникнення;
  • скорочення.

При прийнятті ви вирішуєте інвестувати в актив та не витрачати гроші на захист від можливих збитків, адже вони невеликі. При передачі ви передаєте за певну плату ризик інвестицій третій стороні.

Також можна уникати інвестицій в актив з потенційним ризиком або шляхом диверсифікації портфеля скорочувати негативні наслідки ризикованого інвестування.

Стратегія управління ризиками дуже важлива у криптовалюті, адже ціни бувають дуже волатильними та деякі проєкти не досягають успіху.

5 стратегій управління ризиками

За допомогою 5 стратегій можна знизити ризики та отримати неабияку користь для криптопортфеля.

Пам’ятайте про правило 1 %

Правило 1 % дуже просте – при інвестуванні дозволяється ризикувати не більше 1 % від загального капіталу. Наприклад, якщо у вас є 10 000 $, то на цю суму можна придбати BTC та встановити стоп-ліміт або стоп-лос на продаж за ціною 9 900 $.

Правило 1 % впливає на ту суму, якою ви ризикуєте під час інвестування. Воно дозволяє інвесторам не зазнавати величезних втрат в надії на отримання прибутку.

Керуйте за допомогою ордерів стоп-лос та тейк-профіт

При ордері стоп-лос використовується наперед визначена ціна активу, при якій позиція закривається. Стоп-ціна встановлюється нижче поточної та при активації є одним зі способів захисту від подальших втрат. 

Ордер тейк-профіт встановлює ціну, при якій ви бажаєте закрити позицію та зафіксувати прибуток. Його можна налаштувати заздалегідь для автоматичного виконання, щоб встановити реалістичні межі потенційних прибутків і збитків.

Диверсифікація портфеля

За допомогою диверсифікації портфеля можна уникнути занадто великих інвестицій в окремі активи, це допомагає знизити ризик великих втрат від них. Наприклад, можна зберігати значну кількість монет і токенів, надавати позики та ліквідність.

У криптосвіті завдяки його високій волатильності диверсифікація портфеля має набагато більше значення, ніж на традиційному фінансовому ринку.

Підготуйте стратегію виходу

При одержанні прибутку можна забути про обережність і навіть в період падіння цін утримувати позицію. Тому для успішної реалізації стратегії виходу можна використовувати лімітні ордери. Вони можуть автоматично працювати за вашою лімітною ціною.

DYOR: проводьте власне дослідження

DYOR (Do Your Own Research) перекладається як «проводьте власне дослідження» – це поширена фраза крипто-ентузіастів.

Перед тим, як інвестувати у будь-який проєкт необхідно перевірити основні відомості про нього, наприклад, токеномику, whitepaper, спільноту, дорожню карту тощо. Під час проведення дослідження аналізуйте контекст інформації та її походження.

Висновки

Криптовалюти відрізняються високою волатильністю, ось чому необхідно дотримуватися різних стратегій зниження ризиків. А криптовалютна біржа Binance надасть всі можливості для правильного інвестування у крипті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ