Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Новояворівську стартував Міжнародний турнір з фігурного катання ʺLviv Trophy 2020"

Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.
1/3
У суботу, 25 січня, в місті Новояворівську Яворівського району стартували відкритий чемпіонаті Львівської області та Міжнародний турнір із фігурного катання на ковзанах ʺLviv Trophy 2020ʺ. Подія відбувається в Льодовому палаці міста Новояворівська за участі 260 юних фігуристів із різних міст України, а також – гості з Молдови, Білорусі, Боснії і Герцоговини.

Як передає власкор Гал-інфо, учасників змагань привітали президент Всеукраїнської Ліги фігурного катання на ковзанах, член Президії Української федерації фігурного катання на ковзанах Тамара Цимбал, начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як, голова Федерації фігурного катання на ковзанах у Львівській області, професор, кандидат педагогічних наук, Відмінник освіти України, Почесний працівник фізичної культури Оксана Вацеба, голова Федерації хокею Львівщини, господар Льодової арени в Новояворівську Микола Романюк, голова Яворівської районної ради Володимир Сичак, заступник міського голови Новояворівська Ігор Горин.

Змагання  відбувається за підтримки Федерації фігурного катання України, Всеукраїнської Ліги фігурного катання, управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, Федерації фігурного катання Львівської області, відділення НОК України у Львівській області та компаній-партнерів.

У Льодовому палаці Новояворівська трибуни вщент заповнені вболівальниками, серед яких – батьки юних спортсменів, які приїхали з усіх куточків держави, а навіть – з-за кордону. Опісля кожного виступу просто на кригу летять м’які іграшки, квіти, цукерки під овації глядачів.

Учасники змагаються в окремих кваліфікаційних групах. Наймолодшій учасниці Ангеліні Королевич  – 3,3 рочки.

За словами тренера Сюзанни Хачатрян-Осипян, дівчинка займається фігурним катанням трохи більше 2 місяців,  а вже стала дебютанткою таких престижних змагань.

ʺЗрештою, всі мої підопічні – талановиті й старанні. Ми навіть підготували сюрприз для цих змагань – показовий виступʺ, – задоволено мовить тренер.

А голова Федерації хокею Львівщини Микола Романюк додав, що його мрія збулася: поруч із хокейною славою, яку приносять ʺГалицькі Левиʺ, Льодова арена в Новояворівську стала  ще й  міжнародним центром змагань із фігурного катання на ковзанах.

ʺФігурне катання на ковзанах не тільки розвиває грацію, пластичність, сприяє формуванню красивої, гармонійної фігури, але й зміцнює здоров’я дітей, гартує дух та силу волі. А це – основна мета цієї студії, якою керує голова тренерської ради Федерації фігурного катання на ковзанах Львівської області Сюзанна Осипян-Хачатрян. Особливе велике спасибі президентові Всеукраїнської Ліги фігурного катання на ковзанах, члену Президії Української федерації фігурного катання на ковзанах Тамарі Цимбал за титанічну працю під час вже  традиційної організації престижних змагань  міжнародного рівня ʺLviv Trophyʺ на Льодовій арені в Новояворівську. Цей турнір, сумніви зайві, є порядною візитівкою України у світіʺ, – наголосив  у розмові із журналістом Микола Романюк.

У коментарі власкорові Гал-інфо президент Всеукраїнської Ліги фігурного катання Тамара Цимбал пояснила, що у цьогорічних змаганнях у Новояворівську, які об’єднують відкритий чемпіонаті Львівської області  та Міжнародний турнір із фігурного катання на ковзанах  ʺLviv Trophy 2020ʺ, бере участь 260 юних спортсменів, що на десятеро більше, ніж торік.

 ʺА  якщо Молдова та Білорусь – вже постійні учасники, то тепер  доєдналася ще й Боснія і Герцоговина. Україну представляють юні фігуристи із Новояворівська, Львова, Ужгорода, Чернівців, Тернополя, Вінниці, Києва, Рівного, Харкова, Дніпра, Одеси, Херсону, Кременчука, Каменськогоʺ, – зазначила Тамара Цимбал.

Нагадаємо, що критий Льодовий палац на 600 місць діє у місті Новояворівську Яворівського району Львівської області з листопада 2009 року. Аналогів йому, наразі, на Львівщині немає.

Льодова арена відкрита для всіх охочих: тут відбуваються уроки фізкультури для учнів шкіл з Яворова, Краківця, навколишніх сіл. Приїжджають також діти зі Львова. Дітям-сиротам безкоштовно видають ковзани.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, єдині зимові змагання з трейлу у Львові відбудуться 1 лютого

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ