Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Спорт

У Об'єднаних силах відбулись змагання бойових медиків

Як інформують у прес-центрі ООС, фінальний етап змагань фахівців із тактичної медицини відбувся на базі одного з військових госпіталів у районі проведення ООС.

У заході взяли участь бойові медики підрозділів, які посіли призові місця під час аналогічних конкурсів, проведених в оперативно-тактичних угрупованнях "Схід" та "Північ".

Основним завданням для бойових медиків було виконання вправи з евакуації пораненого з поля бою. Кожен з учасників мав діяти відповідно до протоколів: на місці встановити вербальний контакт з пораненим, упевнитись, що той реагує, і вжити заходів щодо евакуації пораненого з червоної зони.

У безпечному місці, слідуючи обов'язковому порядку дій, перевірити пораненого та надати першу медичну допомогу у разі виявлення поранень чи травм. Для кожного учасника змагань суддівська колегія передбачала різні ввідні: стан пацієнта, характер поранення тощо.

– Важливість цих змагань у підтриманні практичних та теоретичних навичок особового складу. Бойові медики, які беруть участь у змаганнях, мають великий практичний досвід. Дехто з учасників змагань перебуває на фронті декілька років поспіль. Втім, з професійної точки зору, дотримання усіх необхідних медичних протоколів потребує постійного відпрацювання, оновлення знань та навичок. Тому ми дуже прискіпливо ставимось до оцінювання учасників. У жодному разі практичний досвід не має ставати на заваді точному слідуванню бойовими медиками визначеному порядку дій, – говорить начальник медичної служби ООС полковник медичної служби Віктор Нечипор.

Додамо, що за результатами змагань, учасники були відзначені грамотами та відомчими відзнаками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ