Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Пакистані заарештували жінку, яка вбила доньку через відмову виходити заміж за домовленістю

У Пакистані після трьох років переховувань заарештували жінку, яка вбила свою доньку, оскільки вона не захотіла виходити заміж за домовленістю. Тепер матір проведе все життя у в'язниці.

Про це пише BBC.

У грудні 2023 року італійський суд заочно засудив 51-річну Назію Шахін до довічного ув'язнення за вбивство своєї доньки — 18-річної Саман Аббас у 2021 році.

Назія уникала арешту дотепер, проте зрештою її вистежили на кордоні з Кашміром під час спільної операції Інтерполу та Федеральної поліції Пакистану.

Згодом жінка з'явилася в суді в столиці країни Ісламабаді для проведення процедури екстрадиції. Водночас її чоловіка екстрадували з Пакистану раніше — ще у серпні 2023 року.

Саман емігрувала з родиною з Пакистану до фермерського містечка Новеллара в Італії у 2016 році, де згодом знайшла партнера. У 2020 році, дізнавшись про стосунки доньки, батьки вимагали, щоб вона повернулась до Пакистану для укладення шлюбу за домовленістю, проте дівчина відмовилася.

Потім Саман деякий час перебувала під захистом соціальних служб, проте через сім місяців батьки обманом змусили її повернутися до сімейного будинку в Новелларі. За даними правоохоронців, саме в цей час дівчина зникла.

Зрештою її тіло знайшли в листопаді 2021 року неподалік від місця проживання сім'ї. Дядько дівчини розповів, де вона була похована. Розтин показав, що у неї була зламана шийна кістка, імовірно, у результаті удушення.

Після цього інциденту італійська спілка ісламських громад видала фетву — релігійну постанову — про заборону примусових шлюбів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ