Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Парижі збираються міністри «нормандської четвірки»

Сьогодні у Парижі відбудеться засідання міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Порядку денного зустрічі, про яку домовилися на Конференції з питань безпеки у Мюнхені 13 лютого,емає.

Очікується, що на зустрічі сторони обговорюватимуть питання встановлення режиму тиші, обміну заручниками та проведення виборів на окупованих територіях. 

Нещодавно під час візиту до України міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що зустріч «нормандської четвірки» на рівні глав МЗС у Парижі 3 березня буде ключовою. Крім того, він очікує досягнення «необхідних компромісів» щодо ситуації на сході України під час цієї зустрічі.

«Нормандська четвірка» – Німеччина, Франція, Україна, Росія – на переговорах обговорює способи врегулювання конфлікту на Донбасі. Переговори проводяться на рівні міністрів закордонних справ, глав держав.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі – поранені.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ