Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У першому немодульному житлі у Львівській громаді мешкатимуть родини військовослужбовців

У Великих Грибовичах на базі недобудованого народного дому облаштовують тимчасовий прихисток для вимушено переміщених людей.
фото - пресслужба ЛМР

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Повідомляється, що тут насамперед зможуть жити жінки і вдови військовослужбовців та їхні діти. Також перевагу надаватимуть жінкам творчих та просвітницьких професій, які своєю роботою можуть зробити внесок у розвиток громади, де житимуть. Це можуть бути, до прикладу, вчителі, працівники культурно-мистецької сфери.

"Уже є перші кілька сімей, які тут житимуть. Це дружини та діти військових, які захищають Україну від російських загарбників. Наразі кандидати заповнюють анкети та проходять обов’язкову співбесіду. Зважаючи на те, що люди житимуть в одному спільному просторі, їм має бути комфортно не лише в побуті, а й психологічно", – кажуть у департаменті міської агломерації ЛМР.

Попередньо, тут можна розмістити 80 осіб. «На двох поверхах заплановано по 7-8 кімнат, які розраховані на чотири ліжка. У будинку є 17 кімнат по 20 кв. м, одна кімната 78 кв. м, одне приміщення 205 кв. м – тут можна облаштувати місце для відпочинку, їдальню та кухню. Без суттєвих перепланувань реально зробити 8 душових та 10 туалетних кабін, дві кімнати для прання та сушіння одягу. Що важливо, у будинку можна встановити палетний котел, що убезпечить від використання газу», – наголосив директор департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський.

Зазначимо, для реалізації цього проєкту КУ Інститут міста залучила першу благодійну допомогу від федеральної німецької компанії міжнародного співробітництва GIZ. Ще одна американська благодійна організація забезпечить сім’ї потрібним продуктовим пакетом, де будуть овочі, крупи та олія. Тож жінкам доведеться лише готувати їжу. Наразі проєкт шукає благодійників, які зможуть допомогти з меблями.

У форматі житла для переселенців  народний дім використовуватимуть до закінчення війни. Після перемоги будівля повернеться до своїх безпосередніх функцій – тут працюватимуть різноманітні гуртки, ЦНАП, Офіс Львівської громади та надаватимуть інші потрібні послуги для місцевої громади

Нагадаємо, у Львові облаштували вже три модульні містечка для вимушено переселених українців, де загалом живе орієнтовно 1000 людей. Всі будиночки – подарунок від Польщі. Крім того, у місті зводять ще дерев’яні будиночки для жінок при надії. Ці роботи фінансує Червоний хрест.

Для охочих долучитися до облаштування житла для вимушено переміщених українців у Великих Грибовичах – контакти департаменту міської агломерації ЛМР: 0322975576, [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ