Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Підгайчиках відкрили оновлену експозицію музею На Унтервалю

фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
1/3
У неділю, 24 жовтня, у Підгайчиках на Львівщині відкрили оновлену експозицію музею На Унтервалю / In Unterwalden. Музей та культурний центр.

Про це інформує Департамент архітектури та містобудування Львівської ОДА.

«Унтервальден - німецька колонія, заснована в Підгайчиках наприкінці 18 століття. Таких колоній у тих часах в Україні було чимало. Вони залишили нам унікальні артефакти, архітектуру та культурні коди. Музей «Унтервальден» - також унікальний мультикультурний простір з сучасною експозицією, який через свою особливу атмосферу, котру творить сама молодь, розповідає про минуле. Але він також дає надію на майбутнє. Адже таку подібну масштабну і глибоку ініціативу, як творить Станіслав Клосовський та його колеги, і таке відродження українського села ми мали і за часів Митрополита Андрея Шептицького. Мені здається, ми саме зараз повертаємося до того масштабу мислення, до формування справжньої своєї мультикультурної ідентичності. І саме з такими середовищами приємно співпрацювати в усіх напрямах», - каже директорка Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівська обласна державна адміністрація Олена Василько.

На початку вересня у колаборації з музеєм «На Унтервалю» розмістили борди-анонси.

Оновлену експозицію створили за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму України
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ