Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У підготовці Синоді УГКЦ візьмуть участь не лише єпископи, а й миряни

У підготовці Загального Синоду Єпископів УГКЦ ), який відбудеться у Львові 13-20 вересня 2006 року буде залучено не лише єпископів, а й духовенство та мирян. Про це під час прес-конференції 21 грудня 2005 року повідомив Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький.
Згідно із традицією у роботі Синоду беруть участь тільки єпископи. Однак, за словами Блаженнішого Любомира, іноді стається так, що вірні не відчувають важливості Синоду в житті Церкви. «Хочемо це змінити і внести в роботу Синоду щось нове. Ми б хотіли щонайменше під час підготовки Синоду дати відчути всім членам Церкви, що, якщо вони бажають, можуть взяти участь у цьому процесі», - продовжив Предстоятель УГКЦ.
 Для того, щоб рішення Постійного Синоду про участь вірних УГКЦ у підготовці до Загального Синоду стало реальністю, 16 січня 2006 року під час засідання Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії було прийнято такий порядок його реалізації. Зокрема до 31 березня всі охочі можуть подавати свої пропозиції до Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ