Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У поліції Львівщини дали поради як поводитись на засніжених дорогах

Поліції Львівщині дали поради та застереження щодо поведінки водіїв та пішоходів на засніжених дорогах.

Основні причини аварій – порушення водіями швидкісного режиму, правил маневрування та невідповідно обраний режим руху через неправильну оцінку дорожньої ситуації.

Поліцейські Львівщини закликають водіїв, які керують транспортними засобами під час снігопадів, в умовах поганої видимості, навіть у світлу пору доби ретельно виконувати вимоги Правил дорожнього руху та правильно оцінювати дорожню ситуацію.

Не перевищуйте швидкість руху, акуратно маневруйте та завчасно вмикайте сигнали повороту при зміні напрямку руху. Особливо уважними будьте, наближаючись до регульованих перехресть та пішохідних переходів. Не всі пішоходи, особливо це стосується людей похилого віку, через ожеледицю можуть швидко перейти проїзну частину. Пам’ятайте, що гальмівний шлях автомобіля на слизькій дорозі збільшується в рази, а екстрене гальмування може не дати бажаного ефекту.

Не забувайте про необхідність вмикати ближнє світло фар – це дозволить вам краще позначити себе на дорозі. І головне – будьте взаємоввічливими та толерантними один до одного.

Поліцейські Львівщини також нагадують, що Правила дорожнього руху розповсюджуються як на водіїв, так і на пішоходів. Ось деякі витримки щодо переходу проїзної частини пішоходами:

4.7. Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності — на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.

4.8. Якщо в зоні видимості немає переходу або перехрестя, а дорога має не більше трьох смуг руху для обох його напрямків, дозволяється переходити її під прямим кутом до краю проїзної частини в місцях, де дорогу добре видно в обидва боки, і лише після того, як пішохід упевниться у відсутності небезпеки.

4.14. Пішоходам забороняється:

а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;

б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід.

Особливо актуальними ці вимоги є в умовах обмеженої видимості та під час ожеледиці. Також не забувайте, що, згідно з вимогами Правил дорожнього руху, пішоходи повинні мати на одязі світловідбивні елементи для того, щоб краще позначити себе у темну пору доби.

Будьте обережними, у випадку виникнення непередбачуваних ситуацій в дорозі, повідомляйте про це на оперативну лінію 102 - поліцейські завжди готові прийти вам на допомогу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ