Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі правила вступу до вишів міняють за два роки до їх ведення, – начальник освіти Львівщини про реформу Табачника

Сьогодні, 1 квітня, під час перс-конференції, начальник головного управління освіти і науки Львівської ОДА Павло Хобзей поділився своїми думками щодо змін в нормативних документах Міністерства освіти і науки України щодо ЗНО-2010.

 

Зокрема, він зазначив, що під час навчального року, коли, до того ж, залишається не так багато часу до початку зовнішнього незалежного оцінювання, не можна переводити бал атестату з12-бальної системи оцінювання на 200-бальну. «При вступі до ВНЗ бал атестату переводять в 200-бальну систему. Тобто, тепер бал сертифікату оцінюється від 100 до 200 балів, а атестат оцінюється від 106 до 200», - розповів Павло Хобзей.

 

За його словами, тепер якщо абітурієнт хоче поступати до закладу третього та четвертого рівня акредитації, то він повинен здати три обов’язкові іспити, а четвертим компонентом буде бал атестату, тобто при поступленні чверть оцінки забирає атестат. А якщо студент вибрав заклад з нижчим рівнем акредитації, де є лише два вступні іспити, то шкільний атестат бере на себе третину результату.

 

«На мою думку, вага атестату завелика, адже тепер учні добрих шкіл опинились у гіршій ситуації, ніж учні середніх. Тобто, в сильніші школі, де є поглиблення вивчення певних предметів, учень може мати набагато нижчу оцінку,  до прикладу, «6» балів, а в середній школі він мав би «12». Тобто, оцінка не завжди є точним відображенням знань, і на це потрібно зважати», - пояснив Павло Хобзей.

 

Також він зазначив, що оцінки атестатів випускників сільських шкіл є на 1,2 бала вищі, ніж міських, тобто при вступі різниця між учнями вже є  у 20 балів на користь випускника сільської школи.

 

«Не можна міняти правила гри під час гри, так як роблять сьогодні у нас, адже, до прикладу, в Польщі, правила вступу міняють за два роки до випуску», – заявив Павло Хобзей.

 

Зокрема, він зазначив, що відміняти ЗНО не можна, адже це єдиний спосіб справедливого вступу, адже всі рівні,  але наразі роблять спроби його нівелювати.

 

Нагадаємо, що  термін роботи пунктів реєстрації учасників ЗНО продовжено до 18.00 8 квітня.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ