Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Польщі відкрито першу гуртівню українських продуктів

Неподалік Варшави, на території найбільшого в Польщі ринку сільськогосподарської та харчової продукції «Броніше», було відкрито Торгове представництво-склад українських продовольчих товарів.

Жителі польської столиці добре знають, що більшість товарів (особливо квітів, фруктів, овочів та іншого продовольчого добра) їм постачають у кіоски, крамниці, супермаркети саме з селища Броніше, де на території 40 гектарів, у кількох павільйонах, розташувалися склади та крамниці. Щодня 60 тисяч покупців розвозять закуплені там вночі чи під ранок товари на продаж.

Тож віднині польським отримувачам українських продуктів не треба далеко їхати, тепер вони поруч. Саме про таке постачання продуктів з України мріяла, наприклад, власниця крамниці «Ностальгія», яка розташована поблизу Центрального залізничного вокзалу, поруч з українським рестораном.

Директор польської фірми SHO Зоряна Пастущук наголошує, що фірма є своєрідним представником української продукції, а з українського боку їхнім єдиним безпосереднім партнером є подібний до «Броніше» ринок «Шувар» зі Львова, з якого й постачаються товари для продажу у Польщі. Ринки «Броніше» і «Шувар» вже давно підтримують контакти.

Директор фірми SHO Зоряна Пастущук

На складі фірми SHO у Бронішах можна знайти свіжу плодоовочеву продукцію, консервовані овочі (аджика, мариновані помідори, ікра з баклажанів, кабачків тощо), березовий сік, варення, мед, солодощі. Але топовим продуктом власники гуртовні вважають халву.

Зоряна Пастущук вважає, що українські продовольчі товари є конкурентними, як за якістю, так і за ціною, вони мають всі шанси на успіх у Польщі, тим більше, що працівники фірми набули річного досвіду роботи з польськими клієнтами у столиці Підкарпатського воєводства – Ряшеві.

Представники першого складу з українськими продуктами у Варшаві прагнуть у майбутньому вдосконалювати і розширювати палітру своїх пропозицій.

Отже, представництво українських продуктів харчування створено як з метою реалізації української продукції на теренах Польщі, так і для зворотних поставок польської продукції в Україну.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ