Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У понеділок інспектори з паркування працюватимуть вздовж трамвайних маршрутів

У понеділок інспектори з паркування працюватимуть вздовж трамвайних маршрутів. Про це 7 грудня у коментарі Гал-інфо повідомив начальник відділу інспекторів Богдан Мільяр.

"Наразі в місті працює 5 інспекторів. Наступного тижня, у понеділок-вівторок буде засідання комісії щодо розгляду анкет кандидатів, що подали заявки на посаду інспекторів. Всього вакантних посад є 10. Тобто, загалом місто матиме 15 інспекторів", - зазначив Богдан Мільяр.

Заробітна плата інспекторів, за словами Богдана Мільяра, складається з трьох частин: "4 400 тис. це – посадовий оклад,  плюс 100% премії та 50% надбавки. Після І кварталу 2019 року будемо вирішувати питання щодо збільшення надбавки або розміру премії, тому що робота насправді важка. Інспектори постійно на вулиці та на "своїх двох" намотують по 10-12 кілометрів на день".

Начальник відділу інспекторів також додав, що зарплата не залежатиме від кількості складених постанов, адже інспектор – це посадова особа і прив’язувати їх роботу до якогось відсотку неможливо і неправильно. Крім того, у суспільстві складеться думка, що інспектори роблять показники. 

Богдан Мільяр розповів, що інспектори в основному працюють в центральній частині міста, але кожного тижня частина з них зосереджує свою роботу в проблемних районах Львова. 

"Ми свідомі того, що не тільки в центрі люди порушують, а й в інших районах. Кожного тижня інспектори будуть відпрацьовувати якийсь один район міста, який це визначатиметься за день-два до початку інспекції", - зазначив він.  

Також начальник відділу інспекторів пояснив про періоди та способи оплати штрафів.

"Таких варіантів є три. Перший – до 10 днів з моменту отримання повідомлення або постанови є можливість оплатити 50% від суми штрафу. Другий варіант – в період з 10-го до 30-го дня з моменту порушення можна оплатити повну суму штрафу, що вказана в постанові. І третій варіант – якщо після 30 днів особа не виконала вимог, штраф відповідно до закону множиться на два і направляється у виконавчу службу  для примусового виконання", - пояснив Богдан Мільяр.

У випадку поганої погоди повідомлення про порушення запаковуватимуться у спеціальний конверт. Їх розміщуватимуть на лобовому склі так, щоб не здуло вітром. Після трьох днів з цього моменту, складається постанова, яку відправляють на адресу власника або користувача транспортного засобу. Тобто, навіть якщо водій з певних причин не побачить повідомлення на склі, на його адресу прийде рекомендований лист із постановою.  

Як зазначив начальник відділу інспекторів, з початку грудня виписано 292 постанови на суму 82 530 гривень, з яких оплачено 31 625 гривень. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ