Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У протидії вибуховим пристроям українські сапери — найкращі

Військовослужбовці Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України повернулися з міжнародних навчань «Ardent Defender — 2018», які з 1 по 19 жовтня проходили у Канаді на військовій базі «Борден», що у місті Міфорд, штат Онтаріо. Про це сьогодні, 25 жовтня, повідомили у прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

Метою міжнародних навчань, участь в яких взяли військовослужбовці з понад 20 країн, було відпрацювання повного циклу протидії загрозам від вибухових пристроїв у комбінованому, міжвідомчому, багатонаціональному та громадському середовищі, фокусування на ефективне управління на оперативному і тактичному рівнях, максимальному зменшенні загрози від вибухонебезпечних предметів у контексті операцій з підтримання миру.

Підтверджували рівень професійної підготовки та зміцнювали імідж українських спеціалістів по знешкодженню вибухонебезпечних пристроїв у Канаді: начальник відділення підготовки з пошуку та знешкодження СВП Центру майор Андрій Романович, інструктор відділення підготовки з пошуку та знешкодження СВП Центру лейтенант Андрій Фомов та інструктор відділення спецпідготовки загону спецпідготовки Центру молодший лейтенант Микола Лобода.

Варто зазначити, що в цих офіцерів чималий досвід участі в різноманітних міжнародних тренінгах, миротворчих операціях під егідою НАТО та ООН, а також не одна ротація в район проведення ООС (АТО).

"Українські сапери вперше беруть участь в міжнародних навчаннях такого масштабу. Вдвічі приємніше, що першопрохідцями стали саме наші військовослужбовці з Центру розмінування. Крім українських та канадських саперів до навчань долучилися представники з понад 20 країн світу, — зазначив начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков. — Крім великої кількості учасників заходу, які впродовж 3 тижнів ділилися своїм досвідом в галузі розмінування, навчання «Ardent Defender — 2018» приваблювало ще й тому, що вони чи не єдині у світі пропонують детальне, реалістичне й всеосяжне тренування в усіх аспектах протидії вибуховим загрозам. А звідси — вдосконалення вмінь та навичок, які знадобляться саперу як у миротворчих операціях так і на полі бою", — переконаний начальник полковник Володимир Родіков.

Завершували програму навчань змагання з визначення найкращої групи з протидії вибуховим пристроям.

За результатами змагань колективним рішенням суддів переможцями було визнано українських саперів. Тож вітаємо українських військовослужбовців і бажаємо їм вдосконалення набутих знань й навичок та подальших звершень у такій нелегкій але почесній професії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ