Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У приєднаних до Львова громадах розширять парки, сквери та зелені зони

Львівська міська рада працює над оформленням та розширенням меж парків і скверів населених пунктів, які належать до міської територіальної громади. Наразі активна робота триває, зокрема, щодо зелених зон у Дублянах, Рудному та Брюховичах.
Осінній парк Івана Франка що у центрі Львова. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Так, у Дублянах Львівська міська рада резервує понад пів гектара землі під сквер. В управлінні земельних ресурсів ЛМР вже підготували ухвалу, яка на стадії візування. Після цього сквер передадуть на утримання Шевченківської райадміністрації, яка і займатиметься його облаштуванням.

«Такі дії потрібні, аби вберегти цю ділянку землі, яка розташована в кварталі житлової забудови, від імовірних зазіхань забудовників. Львів, як і дублянці, за те, щоб тут була загальнодоступна зелена зона», - зазначили у департаменті міської агломерації ЛМР.

У Рудно оформляють межі одразу двом паркам. Ухвала щодо лісового заказника місцевого значення «Лісопарк Рудно» вже має візування, відбулося обговорення на комісіях і це питання є в порядку денному сесії ЛМР, яка відбудеться у четвер. Наразі управління земельних ресурсів готується до інвентаризації. Оскільки йдеться про земельні ділянки, у яких не визначена форма власності. Тож інвентаризація дасть відповіді на всі запитання і, сподіваються в управлінні, навіть допоможе розширити межі парку: із 42 га, на які є детальний план, до імовірних 44 га.

Також у Рудно, згідно з ухвалою сесії Львівської міської ради, зарезервовано земельну ділянку під створення парку. «Окрім цього, департамент містобудування ЛМР має зробити інвентаризацію вже сформованих ділянок. А також Львів готує проект ухвали про відчуження земельних ділянок для забезпечення парку», - розповіли у департаменті міської агломерації ЛМР.

А у Брюховичах місцевому парку ім. Б. Хмельницького змінять призначення і нададуть статус природно-заповідного фонду (ПЗФ). «Це допоможе врятувати велику територію лісу від зазіхань забудовників. Наразі за документами парк є рекреаційною зоною, яка передбачає забудову, зокрема готелів та ресторанів. Тож зміна призначення – із рекреації у ПЗФ –передусім націлена на збереження зеленої зони для всієї громади Брюховичів», - наголосили у департаменті міської агломерації ЛМР.

Нагадаємо, у Львові із 36 парків разом із об'єктами ПЗФ – 24 парки уже мають межі, окремі кадастрові номери та передані в користування. Решта – у процесі оформлення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ