Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У пунктах пропуску „Шегині”, „Краковець”, „Рава-Руська” у зв’язку зі збільшенням пасажиропотоку працюватиме мобільний комплекс прикордонного контролю „Потік А”

З початком туристичного сезону на західному кордоні значно зростає потік туристів з європейських країн. В основному це зумовлено безвізовим режимом в’їзду в Україну та транзитного слідування через її територію для громадян держав – членів Євросоюзу, Швейцарської Конфедерації, князівства Ліхтенштейн, Японії, США, князівства Андорра, Ватикану тощо.

Порівняно з першим кварталом минулого року зберігається тенденція до збільшення потоку транспорту та пасажирів, які перетинають державний кордон України. Це без врахування громадян суміжних держав – Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії. Майже в півтора раза  збільшилася кількість туристів з Австрії, Бельгії, Греції, Данії, Естонії, Іспанії, Італії, Канади, Литви, Сполучених Штатів Америки, Туреччини, Японії, Нідерландів, Німеччини. Вдвічі більше приїхало до України громадян Швейцарії, Сербії, Чорногорії, Монголії, втричі – Великобританії, Йорданії, Латвії, Сан-Марино. Вп’ятеро більше приїхало до України громадян Мексики. 
Близько 7 тисяч громадян України, за інформацією Державної прикордонної служби України, придбало квитки на чемпіонат світу з футболу, який відбудеться у Німеччині. Левова частка з них їхатимуть на Мундіаль через міжнародні пункти пропуску  Західного регіонального управління.
В зв’язку з цим та,  враховуючи тенденцію до збільшення потоку транспорту та пасажирів,  у міжнародних пунктах пропуску „Шегині”, „Краковець”, „Рава-Руська” працюватиме мобільний комплекс прикордонного контролю „Потік А”. Він використовуватиметься у разі різкого збільшення пасажиро-траснпортного потоку, для оформлення організованих груп туристів, футбольних вболівальників щодо яких буде попередня інформація про перетин кордону. Про це повідомила прес-служба Західного регіонального управління ДПСУ.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ