Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Раді хочуть повернути "Укртелеком" державі

Народні депутати України хочуть дослідити умови приватизації "Укртелекому" та фінансовий стан найбільшого оператора зв'язку України. Відповідні вимоги містяться у зверненні парламентарів до СБУ, Генпрокуратури, РНБО, Фіскальної служби та Фонду держмайна, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У контрольній комісії Верховної Ради з питань приватизації заявили, що регулярно отримують від громадян скарги на звільнення працівників і якість послуг. Окрім того, приватні власники фактично контролюють державну лінію захищеного зв'язку.

Також новий власник "Укртелекому" досі не розрахувався із державними банками, у яких узяв кредит на купівлю компанії.

У разі виявлення порушень нардепи закликають правоохоронців ужити належних заходів, аж до повернення компанії у державну власність.

"Депутати бачать ситуацію з "Укртелекомом" неправильною, такою, що порушує інтереси держави. І це потрібно негайно виправити. А президент, ГПУ, Фонд держмайна, уряд – мають приймати відповідне рішення. Якщо вони цього не роблять, це лежить у площині їх політичної відповідальності", - вважає голова спеціальної контрольної комісії ВР з питань приватизації Борис Філатов.

В "Укртелекомі" вже заявили, що договору про приватизацію не порушують. І пообіцяли перевіркам не перешкоджати.

Раніше розповідалося, чому Інтерпол вважає скандальну приватизацію "Укртелекому" найбільшим злочином Януковича.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ