Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Рівному створюють Центр реабілітації пацієнтів зі спінальними травмами

Перший в Україні центр спінальної травми запускають на базі Рівненського обласного шпиталю ветеранів війни, передає МОЗ.
Фото: Рівненська облрада

Медзаклад вдалось створити завдяки підтримці World Health Organization Ukraine та уряду Британії.

"Наразі кількість місць в шпиталі розширена вдвічі, а також встановлено нове медичне обладнання для роботизованої реабілітації. Це системи для відновлення навичок ходи, розробки нижніх та верхніх кінцівок. Перший такий комплект в Україні придбано за кошти державного бюджету", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ зазначають, що в госпіталі уже працює мультидисциплінарна команда ВООЗ з багатьох країн світу: Індії, Канади, Австралії, Британії, Швеції, Норвегії та інших. Фахівці допомагають у лікуванні та реабілітації наших захисників та навчають працівників госпіталю світовим методам реабілітації наслідків спінальної травми.

До слова, хребетно-спинномозкова травма — пошкодження механічною енергією хребта і спинного мозку, що викликає зміни як у спинному мозку, так і у всьому організмі. Найчастіше причинами хребетно-спинномозкової травми є автомобільні аварії, падіння, спортивні травми (стрибки у воду), виробничі, вогнепальні й колоті рани.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ