Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Росії запропонували зафіксувати курс долара на рівні 40 рублів

Центральний банк РФ повинен встановити жорсткий курс рубля на рівні близько 40 рублів за долар, заявив член Ради Федерації Сергій Калашніков. Повідомило Ехо Москви.

На думку сенатора, ЦБ повинен скасувати конвертованість рубля і встановити фіксований курс по відношенню до долара і основних резервних валют.

Сергій Калашніков, перший заступник голови комітету Ради Федерації з економічної політики: «Необхідно встановити жорсткий курс рубля по відношенню як до долара США, так і інших резервних валют. Виходячи з реальної купівельної вартості національної валюти на внутрішньому ринку, її курс може скласти близько 40 рублів за долар ».

За словами сенатора, у разі встановлення фіксованого курсу рубля в країні неминуче виникне чорний ринок валюти. Однак, вважає Калашніков, це не настільки згубно для економіки, як спекуляції на вартості національної валюти. Сенатор переконаний: нинішній курс рубля не має ніякого відношення до світових фінансових процесам або цін на нафту, а є наслідком спекулятивної гри банків.

Сьогодні курс долара на Московській біржі перевищив 84 рублі, євро - 92. Офіційні курси західних валют злетіли відразу більш ніж на 4 рублі. Проте в Кремлі відмовилися визнавати це «обвалом» рубля.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ