Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Рясному хочуть створити «Зелений район»

У Львові з робочим візитом перебувають німецькі експерти з міста Фрайбург, які обстежують об’єкти у Рясному для реалізації проекту «Зелений район», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, це перший візит колег з Фрайбургу у 2018 році, під час зустрічі обговорили перші кроки до реалізації проекту та дедлайни.

«Минулого року було започатковано співпрацю з німецьким містом Фрайбург, зокрема по проекту «Зелений район». У межах цього проекту плануємо реалізувати ряд проектів по енергоефективності, покращенню освітлення тощо. Оскільки Фрайбург – найбільш озеленене та енергоефективне місто Німеччини, то ми використовуємо досвід нашого міста-партнера.

Так як це перший візит наших німецьких колег цьогоріч, то ми обговорили перші кроки до реалізації цього проекту та дедлайни», - зазначив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Зараз триває обговорення спільного проекту «Район зелених технологій» з німецькими експертами з міста Фрайбург. У межах цього проекту планується впровадження енергоефективних технологій у районі Рясне, зокрема впровадження поквартирного обліку тепла в ОСББ, облаштування LED-освітлення громадських просторів, реалізацію проекту по енергоефективності школи. Експерти з Фрайбурга обстежили об’єкти для прийняття рішень щодо переліку завдань до виконання», - зазначив керівник ресурсного центру ОСББ Сергій Солтис.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року представники Львівської міської ради зустрілися з керівництвом міжнародного департаменту міської ради Фрайбурга, який є одним із найбільш енергоефективних та озеленених міст Німеччини. Саме тоді вперше виникла ідея проекту «Зелений район». У рамках його реалізації Львів застосовує концепцію досвіду міста-партнера. До проекту залучені мешканці району, громадські активісти та місцева влада.

Концепція, яку розроблять та реалізують на прикладі однієї вулиці, мають намір застосувати в майбутньому й у інших районах міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ