Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У садах садиби Грушевських та Дому Франка висадили магнолії

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/3
Цьогоріч відзначаємо 155-й ювілей Михайла Грушевського. Цикл заходів з вшанування видатного українця на Львівщині розпочали з висадження магнолії у музею-садибі Грушевського на вулиці Івана Франка. Це дерево росло тут за його життя. Про це повідомили 28 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

ʺСьогоднішня подія для музею є особливою, оскільки відбувається напередодні низки важливих для музею подій. Зокрема 23 роки тому, 1 травня, садиба Грушевських отримала статус самостійного музею, а 22 роки тому,14-15 травня, в рамках самміту президентів країн Центральної Європи було висаджено ʺпрезидентськийʺ сад. Михайло Грушевський – не просто історик, але й державний муж, політик, людина, яка написала свою сторінку в нашому державотворчому процесі. І цей самміт засвідчив повагу європейських держав до нашого лідера і до нашого статусу європейської державиʺ, – зазначила Марія Магунь, директорка Державного меморіального музею Михайло Грушевського у Львові.

У ці дні припадає 125-та річниця шлюбу Михайла та Марії Грушевських. Тож висадження сьогодні магнолії, дерева благородства і кохання, – вийшло досить символічно.

Посадили магнолію і на подвір’ї музею Івана Франка, що поруч біля садиби Грушевського. Цього року святкуємо 165-й ювілей поета.

Долучився до заходу і голова Львівської ОДА Максим Козицький.

ʺВажливо, щоб ми якомога частіше згадували про наших великих українців. Різними способами  вшановували їхню пам'ять. Сьогоднішній захід для мене – чергова нагода популяризувати наші музеї. І подякувати їхнім працівникам за важливу працю, за те, що перетворюють ці заклади у сучасні культурно-освітні простори, які стають місцями для живого спілкування і пізнанняʺ, – наголосив очільник області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ