Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Самборі відкрили молодіжний центр

Сьогодні, 12 жовтня, відбулось офіційне відкриття молодіжного центру у місті Самбір. Його відкрили у межах програми «Розвиток мережі молодіжних центрів та просторів у Львівській області».

Про це повідомили в ЛОДА. 

Наприкінці травня команда центру стала однією із 16, що виграли конкурс, який організував Львівський обласний молодіжний центр. За його результатами, на Самбірський молодіжний центр спрямували фінансування від Дитячого фонду ООН (UNICEF) у розмірі близько 350 тисяч гривень. З них за 181 тисячу гривень облаштували центр, який стане осередком розвитку неформальної освіти.

Ще на 170 тисяч до середини листопада закуплять додаткове обладнання для продуктивної та сучасної роботи молодіжного центру у місті, а також фінансуватимуть заходи, які там будуть відбуватись.

До офіційного відкриття долучились декілька десятків мешканців територіальної громади. Серед запрошених гостей були присутні: заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, начальник управління молоді та спорту ОВА Роман Хім’як та Нінке Воппен, голова Львівського регіонального офісу UNICEF. На відкритті також були присутніми Іван Сапса, т.в.о. директора Львівського обласного молодіжного центру та Анна Авдіянц - голова організації «Платформа ініціатив «Теплиця».

«Саме молодь є каталізатором змін та лише за молодими людьми є майбутнє. Знання здобуті в школах та інших навчальних закладах є неоціненними, але водночас важливо черпати їх від спілкування з однолітками в позашкіллі та активному проведенні дозвілля. Саме подібні молодіжні простори є місцем обміну думками та реалізації нових ідей, що масштабують у більш зрілому віці. Нашій країні потрібні освічені та конкурентоспроможні молоді люди на яких будуть рівнятися та братимуть приклад в належному державотворенню», - зазначив Іван Собко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ