Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Сантьяго-де-Чилі відкрилася дипломатична місія України

Вчора, 10 березня, у місті Сантьяго-де-Чилі відбулася урочиста церемонія відкриття Відділення Посольства України в Аргентинській Республіці в Республіці Чилі – першого українського дипломатичного представництва в Чилі, повідомили в прес-службі МЗС.

Відкриваючи церемонію, від імені Уряду Чилі виступив представник МЗС Чилі Маріо Луїс Сільва, який підкреслив, що відкриття української дипломатичної місії є важливим етапом у розвитку двосторонніх українсько-чилійських відносин, оскільки дозволить надати новий поштовх розвитку взаємин в усіх сферах.

Заступник Міністра закордонних справ України Сергій Кислиця висловив переконання, що відкриття української установи сприятиме активізації співпраці між сторонами: «Враховуючи важливі реформи, які наразі відбуваються в наших країнах, тепер ми маємо додатковий інструмент інтенсифікації наших відносин – передусім, у торговельній, інвестиційній та науково-технологічній сферах, де існує значний потенціал для розвитку співпраці».

Окремо український високопосадовець подякував Республіці Чилі за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в умовах російської агресії проти нашої держави.

У відкритті Відділення Посольства України в Аргентинській Республіці в Республіці Чилі також взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Чилі (за сумісництвом) Юрій Дюдін, члени дипломатичного корпусу, акредитованого в Сантьяго, та чисельні представники української громади Чилі, які спеціально приїхали на цей захід не тільки з Сантьяго, але й з інших міст країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ