Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У селі Піски внаслідок виникнення карстового провалля один будинок зруйновано повністю, два продовжують руйнуватися

Увечері 22 лютого у селі Піски Пустомитівського району Львівської області внаслідок утворення карстового провалля ґрунту почали руйнуватися два житлових будинки по вул. Шевченка. Про небезпеку, що склалася у селі черговий місцевої райадміністрації одразу ж повідомив до Пустомитівського районного відділу ГУ МНС України в Львівській області. Миттєво відреагувавши на ситуацію, рятувальники МНС залучили до співпраці комунальні служби аби провести відключення інженерних мереж до пошкоджених будинків. Про це повідомив прес-центр Головного управління МНС України в Львівській області.
Для загальної координації дій аварійно-рятувальних підрозділів МНС на місці події у складі мобільної оперативної групи був присутній начальник Головного управління МНС України в Львівській області Сергій Дмитровський.
Перший будинок площею 110 м кв, що належить 49-річній жительці м. Львова зруйнувався повністю, адже знаходився у епіцентрі підземних пустот. Його конструкції сповзли у прірву протягом ночі. Господиня будинку на той час перебувала у Львові. Інша житлова споруда, котра знаходиться по сусідству, на відстані близько 10 метрів, зазнала значних руйнувань. Тріщини, завдані сповзанням ґрунту, продовжують поширюватись і стають дедалі глибшими. 65-річну господиню будинку, яка постійно проживає там довелось евакуювати з небезпечної домівки.
Вже ввечері рятувальниками було вирішено встановити так звані буї для контролю за ймовірним збільшенням діаметру провалля, однак вранці цих „буїв” не вдалось знайти, натомість розповсюдились значні тріщини ґрунту в радіусі 25-30 м від епіцентру. Загалом діаметр провалля становить понад 12 м, а його глибина досягає 10. В криниці, що розташована між будівлями рівень води впав на 2 м.
Крім здійснених заходів, довелось організувати чергування на місці обвалу аби уникнути мародерства. Вранці рятувальники розпочали здійснювати евакуацію речей із будинку, що знаходиться поруч.
Для визначення причини і ступеня загрози решті будинків на місці події працюватимуть спеціалісти геологи, котрі зможуть вповні оцінити ситуацію і дати заключення. До місця події направлено також інженерну техніку 1-го аварійно-рятувального загону МНС з м. Дрогобича.
Станом на 13.00 годину утворилися тріщини у третьому житловому будинку. Аварійно-рятувальні роботи тривають.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ