Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Шевченківському гаю вже третій рік поспіль проводять літні табори

Впродовж цілого літа Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького проводить літні зустрічі для дітей віком від 6 до 10 років, де вони у форматі табору граються, вивчають українські традиції та звичаї і активно проводять час на свіжому повітрі. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

У червні музейники зі школярами познайомилися з двома літніми святами – Трійцею та Івана Купала: замаїли хату, згідно зі звичаєм, прикрасили віху, вчились плести вінок та стрибали через «вогнище». На липневих змінах малечі розповідали, яким було дитинство в давнину та навчалися доглядати за немовлям. Діти спробували білити хату, мастити призьбу глиною, вигортати попіл, а ще навчилися готувати палюшки та зварили кашу у справжній печі.

Окрім яскравих вражень та знань, учасники зустрічей забирають з собою додому  власноруч виготовлені вибійчані торбинки, вовняні намиста, глиняний посуд та навіть, намальовані дитячими ручками, ікони на склі та інші сувеніри.

«Твої канікули в Гаю – це класні літні канікули в центрі Львова, але на природі. Діти мають можливість зануритися в середовище української культури, всі щасливі, а ми ще більше щасливі тому, що у нас є просвітницьке завдання нести освітній продукт щодо української культури», – наголошує Михайло Закопець, директор Музею народної архітектури та побуту.

Музей чекає школярів з новою програмою канікул у серпні! Триває реєстрація на крайню, шосту, зміну проєкту «Твої канікули в Гаю» –  19-23 серпня

Форма для реєстрації.

За деталями пишіть у Viber або телефонуйте у будні дні в робочий час (10:00-17:00) за номером: +380 93 009 5887

Детальніше про програму зустрічей читайте в інформаційній книжечці за покликанням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ