Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У школах Львова стартувала «Година Коду»

Навчальний тиждень у школах Львова розпочали із загальноміського онлайн-уроку «Година Коду» 2023, до якого долучились понад 150 класів зі шкіл Львівської громади. Цьогоріч тема уроку – штучний інтелект.
Фото - ЛМР

«Година Коду 2023» проходить у школах міста впродовж тижня. Впродовж 4-8 грудня близько 70 менторів проведуть уроки інформатики для школярів, де розкажуть про переваги інформаційних технологій та популяризуватимуть програмування.

У Львові таку акцію проводять уже 8 рік поспіль, повідомили в ЛМР. 

«Для мене велика честь бути сьогодні з вами. Звичайно, що ви, в родинах, в розмові з друзями, всі думаєте про нашу перемогу. І дуже часто ми нашу перемогу скеровуємо тільки військовим, однак кожен з нас має перемагати себе, ставати кращим. Тому я прошу вас розуміти важливість вашого сьогоднішнього часу, вміння вчитися, бути креативними, бути неординарними, більше часу присвячувати книгам, тому що нам з вами треба відбудовувати Україну. Нам потрібні класні мудрі діти-українці. Бажаю всім вам здоров'я, процвітання, ну і доброго уроку», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Цьогоріч у «Годині Коду» також взяв участь особливий гість – виконавчий директор та професор центру UC Berkeley Fisher Center for Business Analytics при Каліфорнійському університеті Берклі Готьє Вассер. Він записав відеозвернення для українських школярів, в якому засвідчив їхній неймовірний потенціал у формуванні майбутнього нашого світу.

Нагадаємо, година Коду – це глобальна ініціатива щодо популяризації програмування серед школярів усього світу, метою якої є показати учням, що інформатика може бути веселою та цікавою. Понад півтора мільярда учнів по всьому світу долучились до Години Коду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ