Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У січні-липні служби „Львівгазу” повірили понад 11 тисяч побутових лічильників газу

За сім місяців 2006 року сервісний центр ВАТ «Львівгаз» і чотири його районних лабораторії (у Червонограді, Дрогобичі, Золочеві та Миколаєві) повірили 11 тисяч 173 побутових лічильників газу, що на 4 тисячі 137 лічильників більше, ніж у відповідному періоді торік. За останній час значно збільшилася кількість несанкціонованих втручань у роботу лічильників з боку споживачів з метою спотворення їхніх даних – повідомляє прес-служба ВАТ „Львівгаз”.

У 2005 році було зафіксовано і підтверджено експертизою 731 втручання у роботу приладів обліку. «З кожним роком кількість втручань у роботу газових лічильників збільшується, – говорить головний метролог ВАТ «Львівгаз» Ігор Химиця. – У такий спосіб деякі споживачі намагаються спотворити покази приладу обліку або, іншими словами, здійснити крадіжку газу. З підвищенням ціни на газ можна тільки припускати, наскільки збільшиться кількість несанкціонованих втручань задля зменшення плати за спожитий газ».
Повірку газових лічильників ВАТ «Львівгаз» проводить безоплатно для споживача. На час, поки проводиться повірка лічильника (до 15 днів), на його місце, якщо це можливо технічно, встановлюють підмінний лічильник або монтують тимчасову перемичку. В останньому випадку нарахування за спожитий природний газ здійснюється відповідно до діючих норм і тарифів.
Якщо під час демонтажу лічильника фахівці мають підозру на несанкціоноване втручання в його роботу, вони складають відповідний акт із зазначенням порушень, пакують лічильник у присутності споживача в поліетиленовий пакет, пломбують і доставляють у сервісний центр ВАТ «Львівгаз» для проведення експертизи. Споживача повідомляють про час та місце проведення експертизи лічильника. Його присутність на експертизі є обов’язковою. У випадку, якщо експертиза підтвердила факт несанкціонованого втручання у роботу газового приладу обліку, споживач змушений буде оплатити демонтаж-монтаж лічильника, його ремонт, повірку, а також здійснити оплату за спожитий природний газ відповідно до діючих норм і тарифів за термін, що минув з часу останньої перевірки, але не більше, ніж за півроку.
Одна бригада слюсарів ВАТ «Львівгаз» за місяць може зняти на повірку і встановити 120 лічильників. Ті бригади слюсарів, що зараз працюють у місті Львові є недоукомплектованими. Існує брак фахівців. Згідно з нормативними документами, роторні лічильники газу мають повірятися кожні 5 років, мембранні – кожні 8 років


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ