Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Словаччині до інавгурації першої жінки-президента випустять поштову марку

У Словаччині випустять поштову марку із зображенням Зузани Чапутовової – першої жінки – президента цієї країни. Чапутова офіційно приступить до виконання своїх обов’язків 15 червня цього року після інавгурації, на якій складе присягу президента.

Як повідомляє Радіо Свобода з посиланням на словацькі ЗМІ, до цієї події в країні вперше видадуть поштову марку.

До її виготовлення 23 травня приступили в друкарні чеського міста Градіштско, відомої своїми особливо високими технологіями і рівнем роботи. Повідомив директор друкарні Ярослав Штефка. Фотографію для марки зробив словацький фотограф і музикант Петер Конечни.

Читайте також: Із активістів у президенти: хто вона – перша жінка-президент Словаччини Зузана Чапутова

До інавгурації в Братиславі активно готуються, хоча саму Зузану Чапутову можна рідко зустріти на акціях. Як заявила новообрана президент, для неї «те головне, що зараз будуємо, це команда», а також серед головних тем – опрацювання графіка закордонних візитів.

Уже відомо, що з першим офіційним візитом через п’ять днів після інавгурації за вже складеною традицією Зузана Чапутова відбуде до сусідньої Чехії.

45-річна юристка Чапутова стала першою жінкою, яка посіла цю посаду в історії Словаччини. На виборах у березні вона отримала 58% голосів виборців.

Зузана Чапутова почне виконання обов’язків президента Словаччини після того, як 15 червня закінчиться президентський мандат теперішнього президента Андрея Кіски.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ