Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У смт Східниця і Раневичах та їх 5-кілометровій зоні запровадили карантин через сказ

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дрогобицькій райдержадміністрації було заслухано інформацію начальника Дрогобицького управління ГУ ДПСС у Львівській області про виявлення двох випадків захворювання на сказ у кота та лисиці.

За інформацією Дрогобицького районного управління ГУ ДПСС у Львівській області, 15 січня з Львівської регіональної державної лабораторії надійшло підтвердження про наявність вірусу сказу у кота та лисиці.

Встановлено, що у смт Східнииця кіт завдав укусу дочці власниці і після цього через декілька днів загинув. 

На місці загибелі кота, а також на подвірʼї проведено дезінфекцію.

Також встановлено, що 14 січня 2024 року у с.Раневичі Дрогобицької громади лисиця зайшла на подвірʼя та завдала укусів собаці. Господар лисицю забив. Собак було піддано вимушеній вакцинації проти сказ. Працівниками ветеринарної служби було здійснено виїзд на місце загибелі лисиці. Труп тварини було відправлено в Львівську регіональну державну лабораторію Держпродепоживслужби. На місці загибелі лисиці, а також подвірʼї проведено вимушену дезінфекцію.

З метою виявлення хворих, або підозрілих на захворювання сказом тварин, ветеринарною службою району проводилися обходи прилеглої території та сусідів.

Не виявлено безпритульних собак та котів, які могли бути в контакті з хворою твариною. В смт Східниця та с. Раневичі буде проводитись довакцинація всіх собак та котів.

В звʼязку з виявленням захворюванню на сказ у кота та лисиці у смт Східниця та 5 — ти км зоні (с. Новий Кропивник ) та с. Раневичі та 5 — ти км зоні (с. Почаєвичі) накладено карантинні обмеження до 16 березня 2024 року, які будуть зняті за умов відсутності нових випадків захворювання тварин на сказ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ