Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Сокалі голова РДА спробувала повернути собі кабінет - не вдалося

Сокальська самооборона офіційно заявила про неправдивість інформації щодо розблокування кабінетів керівництва Сокальської РДА 8 лютого. Повідомли у Сокальській самообороні.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Жодних блокувань кабінетів у Сокальській адміністрації не було. 23 січня апарат РДА залишив усі кабінети, попередньо провівши опечатування вхідних дверей (печаткою загального відділу РДА). В ході Віче поблизу РДА, на якому учасники в черговий раз засудили дії влади і силовиків по відношенню до протестувальників на Майдані і вул.Грушевського, закликали притягти до відповідальності винних у побитті і загибелі людей. Рішенням Віче було недопущення до кабінетів керівництва РДА – голови (члена Партії регіонів), І-го заступника голови і заступників, а також керівника апарату РДА; Вимагати від РДА передати на баланс районної ради приміщення, що зараз є на балансі адміністрації (адреса м.Сокаль, вул. Шептицького, 26); Заборонити на теренах Сокальщини використання символіки Партії регіонів та КПУ; Написати заяви про вихід з ПР її членам, аби не потурати злочинній партії, на руках яких кров невинних людей та навіть Людські Життя.

До 8 лютого жодних пунктів вимог Сокальського Майдану виконано не було. Влада в супроводі правоохоронців в односторонньому порядку позривали свої печатки та печатки районної ради, що були поклеєні на дверях кабінетів керівництва РДА згідно з Актом опечатування (за підписом членів комісії, яка була обрана на Віче). Передували ці дії «бесіді» прокурора Сокальського району із керівником Сокальської самооборони і його заступником. Жодних рішень щодо допуску на робочі місця вони не приймали і не могли цього зробити в силу згаданих вище обставин. В свою чергу РДА поспішила повідомити громадськість про «розблокування» роботи адміністрації на своєму сайті.

На Віче у Сокалі 9 лютого дана інформація була спростована членами Штабу національного спротиву, кабінети вирішено опечатати повторно. На своїх місцях залишаються добровольці Сокальської самооборони, які охоронятимуть будівлю територіальної громади району. В ході Віче голова Сокальської РДА Н.Карташова запевнила громаду, що керівництво РДА написало заяви про складання повноважень, а також засудила дії влади і силовиків по відношенню до мирних громадян. В понеділок, 10 лютого, керівництво РДА повинне представити в Штаб національного спротиву в Сокальському районі лист, що підтверджує згоду передати адмінбудівлю на баланс Сокальської райради, як єдиному легітимному органу на теренах Сокальщини. Поки що на словах єдиною невиконаною умовою є вихід з Партії регіонів голови Сокальської РДА.

В разі невиконаня зазначених вище пунктів, Сокальська самооборона залишає за собою право надалі повністю не допускати до робочих кабінетів голову РДА, І-го заступника і заступників РДА, а також керівника апарату адміністрації. В своїх діях самооборона буде керуватися рішеннями Віче, Штабу національного спротиву у Сокальському районі та Штабу самооборони Майдану.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ